Campionatul Național de Biliard

Bine ati venit ! Aici scrieti despre experiente si alte chestii generale legate de biliard, daca vreti sa filozofati, sa analizati ...... Va rog nu postati despre categorii care au topic separat cum ar fi vanzare, live stream ....

Campionatul Național de Biliard

Postby madfox » Fri Apr 15, 2016 3:09 pm

Federația a reușit în sfârșit sa anunțe calendarul pe anul asta. Păreri?
" Incepand cu anul 2016 se va renunta la sistemul competitional zonal si la etapele de calificare locale, urmand sa se dispute direct Campionatul National de Biliard la fiecare disciplina oficiala, la nivel national. La aceste competitii, ca si la Cupa Romaniei, pot participa toti sportivii legitimati la FRB-P, cu actele si taxele la zi, indiferent de zona in care sunt legitimati.

Calendar Competitional:

02-12 aprilei – Campionatul European de Biliard

21-22 mai – Campionatul Național de Biliard (bila 8)

06-07 august - Campionatul Național de Biliard (14.1 – Cupa Alfredo de Oro)

16-17 iulie – Cupa Romaniei (bila 10)

17-18 septembrie - Campionatul Național de Biliard (bila 9)

19-20 noiembrie - Campionatul Național de Biliard (bila 10)

Pana la data de 15.05.2016, cluburile sportive si reprezentantii zonali vor derula procesul de vizare a legitimatiilor pentru anul in curs, conform deciziei Biroului Federal din 17.01.2014, inca in vigoare. Sportivii legitimati la cluburi din afara localitatii pot trimite legitimatiile impreuna cu adeverinta medicala si taxa anuala ( 60 lei ) pe adresa federatiei.
Tac de joc - Predator SPN06 Revo 12.4
Break and Jump - Krindlekin Custom Cues
Dealer produse biliard
Reparatii tacuri , SCOALA DE BILIARD-http://bilebile.blogspot.ro/p/lectii-de-biliard-pentru-incepatori.html
http://bilebile.blogspot.com
madfox
Site Admin
 
Posts: 1541
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti

Re: Campionatul Național de Biliard

Postby Cristi » Fri Apr 15, 2016 8:03 pm

Din punctul meu de vedere aceasta e cea mai mare greseala si cred ca in scurt timp iar se va duce de rapa federatia. Anul trecut a fost cat de cat ok cu etape de calificare. Imi pare rau sa aud de aceasta decizie. Problema este ca sunt multi jucatori din afara Bucurestiului ca nu sunt la un nivel atat de bun (in special din lipsa de timp, biliardul fiind doar un hobby) care cu siguranta nu vor participa pt ca pe langa faptul ca este costisitor (transport, taxe, etc) vor fi si victime sigure in meciurile cu jucatorii "pro" care joaca zilnic.
Asa ca eu nu vad cu ochi buni aceasta decizie. Se va ajunge sa se joace numai in Bucuresti intre jucatorii de top. Si oricum din ce vad Bucurestiul este cam sufocat de concursuri saptamanale de amatori, ceea ce nu este un lucru rau (acum cativa ani in urma le numarai pe degete), insa la un moment dat se ajunge la saturatie.
Cristi
Balls Master
 
Posts: 262
Joined: Wed Dec 16, 2009 1:56 am
Location: Galati

Re: Campionatul Național de Biliard

Postby amabilu » Sat Apr 16, 2016 1:55 pm

Asta am vrut sa spun si eu,nu mai am mult de adaugat la ce a spus cristi.O etapa in plus de bko sub alta egida( fara nici un ban,banuiesc) doar pt cei buni (din Bucuresti si mari pasionati din provincie)care sunt tentati de titlulatura de campion national.

Probabil cea mai formala si misterioasa federatie din toate sporturile romanesti,nimeni nu stie ce drege si ce se face cu banii ,putini cat or fi,altfel spus,o federatie-fantoma.

Si sportul asta romanesc se ghideaza dupa legi tampite,o asemenea federatie in forma in care este nici nu ar fi trebuit sa existe.O federatie pentru acreditare ar trebui sa aiba o baza materiala minimalista in bucuresti si macar inca doua-trei in teritoriu,15-20 mese in Bucuresti si vreo 10 in orasele mari cu 2 antrenori platiti,cu o metodica si o metodologie oficiala de antrenament,cursuri gratuite pentru copii talentati si cativa jucatori pregatiti de performanta si asa mai departe.
Nu stiu care e cuantumul subventiei de la ministerul sportului,probabil mica 20-30 mii de euro pe an dar chiar si asa cu bani putini poti face ceva daca vrei.

In fine,biliardul e praf la nivel international,noi ce sa ne mai plangem,suntem in trend.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Campionatul Național de Biliard

Postby arnydm » Sat Apr 16, 2016 6:37 pm

Campionat Național de biliard în România? Un vis. Oricum organizarea pe zone este ( a fost ) o utopie... nu stau să dau exemple dar se știe foarte bine că zona în sine era de fapt 95-99% doar orașul reprezentativ din regiune ( ca și apartenență ). Este mult mai simplu și mai puțin costisitor pentru organizator un singur turneu, oricum resurse pentru un campionat nu erau... din punctul meu de vedere este doar un turneu la care câștigătorul primește și o titulatură deci probabil va atrage la start cam 50% din jucătorii cu pretenții ( adică cei cunoscuți de toată lumea ), depinde și de motivația materială. Rămâne de văzut dacă vor participa mai mult de 30 jucători din restul... anticipez un turneu cu o participare undeva la 32-45 jucători pentru fiecare disciplină în parte, probabil mai redusă la bila 8. Nu vreau să am dreptate și m-ar bucura o prezență mai masivă, nu neapărat ca număr cât ca și diversitate și pondere a jucătorilor din provincie dar sincer mă îndoiesc de cifre mai ridicate. Cauza este una singură... pasiunea pentru joc este una destul de mare, sunt suficienți jucători care și-ar dori un campionat dar cum pentru a putea participa ar trebui să suporte cheltuieli individuale destul de ridicate... și pentru organizatori nu este simplu material vorbind... deci ajungem la un impas financiar de unde și această decizie. Este una de avarie, o soluție care demonstrează că nu se poate susține singur biliardul ca ramură sportivă și totodată adâncește ecartul dintre cei care încă mai găsesc resurse individuale de existență pentru a practica la un nivel mai ridicat jocul și cei care ajung la masă măcar o dată pe săptămână...
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 454
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Re: Campionatul Național de Biliard

Postby amabilu » Sat Apr 16, 2016 7:30 pm

Tu tii cu ursul... ;)
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Campionatul Național de Biliard

Postby arnydm » Sat Apr 16, 2016 8:36 pm

Nu vinde nimeni pielea ursului din pădure... realist vorbind dacă în capitală lucrurile stau mai altfel, în provincie e jale mare... cu excepția orașelor mai mari foarte rar găsești o masă cât de cât decentă. Ca să nu spun mai multe... organizarea unui turneu ( logic, în week-end pentru că în timpul săptămânii este sinucidere curată ) ar însemna ca un binevoitor de patron al localului să renunțe la timpul în care își mai scoate și el pârleala... pentru un campionat care oricum nu adună mai mult de 10 jucători în Constanța, spre exemplu. Ca o părere personală singura modalitate pentru a asigura un viitor cât de cât al sportului ar fi o încercare de a se organiza un campionat pe cluburi... problemă și mai mare de altfel. Cine ar vrea să susțină din banii lui un club?
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 454
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Re: Campionatul Național de Biliard

Postby amabilu » Sat Apr 16, 2016 9:46 pm

Nu,ziceam ca tii cu ursul ca mi s a parut ca spui ca federatia atat poate sa faca.E adevarat ca se poate destul de putin dar eu alt vinovat nu am la indemana.Si uite la Dobre,super tare ce a realizat.S a cam branzit BKO ul ,insa clubul ala duduie de cand s a asociat.Si chiar daca s a branzit cate ceva,ce a facut el in biliardul bucurestean nu visa nimeni acum cativa ani.Chiar ma gandeam ca i iese totul in afara de mario,a fost clar de la inceput ca tine la el si vrea sa l ridice.Si i a iesit si asta,Mario anul asta a cam castigat totul,e clar ca nivel peste anul trecut.Si daca l ar convinge Dobre sa se antreneze si el disciplinat ,asa mai ca un pro ,cine stie cat mai are de scos din el.

Si asta ziceam de Dobre...Nu stiu ce ambitii are,poate se margineste la ce a facut ,dar daca ar fi vrut sa faca ceva mai de anvergura din pozitia de sef al federatiei cred ca facea putin spectacol.

Ideea e simpla,sa atragi ceva bani.sa ai ceva conexiuni,poate convingi si MTS sa ti dea niste bani...Chiar cu 10-15mii de dolari in plus pe an faci cate ceva daca vrei.Pe cand asa eu nu stiu ce hram poarta federatia asta,nu stiu nici macar daca ia bani de stat sau nu ca sa stiu daca am ce sa i reprosez .

Tu vorbesti de o stuctura privata gen liga profesionista eu as merge pe o directie de dezvoltare de masa,atat cat se poate in bucuresti si orasele mari cu doi instructori si cate doi copii care sa imparta masa doua ore pe zi o data sau de doua ori pe saptamana gratuit sau pentru o suma modica.Sa iei copchilu de mic daca e talentat si sa aiba acces indiferent de posibilitatile materiale.

Profesionismul functioneaza la sporturile care se vand pentru ca vin banii,la biliard nu poti astepta profit,trebuie sa ceri de pomana.

Ok si sa zicem ca nu sunt bani si nu se poate face nimic,ce fel de federatie e asta de care ca jucator de biliard nu auzi niciodata?Nu comunicare ,un site activ,o pagina de facebook,...nimic vizibil care sa te tina in legatura cu forul national al sportului preferat!
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Campionatul Național de Biliard

Postby arnydm » Sat Apr 16, 2016 11:09 pm

Eu apreciez entuziasmul... nu numai al tău. Este evident că fără entuziasm nimic nu ar mai avea culoare... din păcate realitatea este alta. Nu arunc cu noroi în munca nimănui, nu cunosc aspecte care să-mi permită afirmații pertinente în domeniu... mi-am exprimat o opinie legată de experiențele trăite în ultimii ani, ani în care am fost martorul unor încercări, mai mult sau mai puțin reușite de a scoate în față un joc foarte plăcut dealtfel, adică biliardul. Probabil că cei implicați major în organizarea acestora ar putea să explice mult mai bine fenomenul... dar mai mult ca sigur au alte procupări acum. Să o luăm cu începutul. Jocul în sine nu are o istorie în spate pe la noi... din câte îmi aduc eu aminte ( eram elev de liceu pe vremurile acelea ) prima masă pe care am văzut-o a fost una pe care se juca carambol dar cu bețele acelea pe centru... nu-mi amintesc exact anul dar era prin 89-90, cel mai sigur prin 90, adică după evenimentele din 89. Nu cred că am avut ocazia să văd măcar o masă înainte, adică pe vremea comunismului... este drept eram și prea mic pentru a intra prin locuri de distracție pentru cei mari. Oricum, în orășelul de provincie prin care mi-am trăit anii de liceu nu existau alte mese la dispoziția amatorilor. Nu s-au schimbat prea multe între timp... probabil sunt câteva pe acolo acum, dar scopul lor este strict unul legat de atragerea clienților pentru consum, nicidecum pentru evenimente sportive. Spun unii că în Polonia ar fi astfel de mese prin școli... nu știu cât este de adevărat și cum de ar fi posibil un astfel de scenariu... ar fi ideal pentru sportul în sine dar... cum? Acum, dacă mă gândesc mai bine realizez că de fapt apariția unor jucători foarte buni este legată doar de pasiunea lor și probabil de oportunitățile pe care le oferă jocul în sine... este o discuție pe care aș vrea să o port în mod cert... jocul de biliard este legat strict de distracție? Sau este de fapt un fel de loterie, un mod de a paria pe tine, mai exact pe hustlerul din fiecare din noi? Depinde de modul în care îl abordezi, evident. Dar de fapt... nimeni nu trage tare să învețe biliard pentru a deveni campion național... nu crezi?
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 454
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Re: Campionatul Național de Biliard

Postby amabilu » Sun Apr 17, 2016 10:21 am

Sport sau divertisment...
Pai bine,biliardul a fost scapat din mana de pe vremea lui Mosconi si Minnnesota Fats ,arza l ar focul si chinui l ar Belzebuth cu tacul de spart prin toate gaurile mesei de tortura in vecii vecilor,amin! :evil: Mosconi a incercat sa puna pe sine biliardul inspre directia sport cum sunt celelalte insa nu a reusit si biliardul a ramas si s a dezvoltat in directia pe care o stim sub blagoslovirea lui Minessota Fats. :evil:
Dupa cum am mai spus,parerea mea e ca biliardul a fost distrus ca sport de catre americani si tot de ei e tinut jos.Lor le convine sistemul,au biliard la discretie,o miscare dezvoltata cu multe turnee in sistemul lor,restul lumii insa pierde foarte mult.Biliardul in forma asta care este iubita de americani nu poate iesi din paradigma de distractie de club/joc pe bani,nu beneficiaza de mediatizare ca sa aiba speranta unui viitor.

Unde era snookerul acum 25 de ani?Sus in Commonwealth si zero barat in restul lumii,dracu stia de el.Unde i acum dupa 25 de ani de Eurosport si un managemant coerent?Biliardul daca nu face nimic va ramane tot in obscuritate si mizerie.Si ce e trist e ca biliardul are un potential mare de sport de amsa spre deosebire de snooker.Snookerul nu poate fi sport de masa,e prea greu,daca nu l iei de la 10 ani nu ajungi nicaieri.Snookerul nu poate fi jucat decat de jucatori foarte buni.La snooker daca te uiti la un meci intre doi jucatori mai slabuti inchizi televizorul.Biliardul e ca fotbalul,te uiti si la champions league si la steaua-dinamo,gasesti un spectacol frumos la biliard oricand nu ca la snooker doar intre jucatori din top 50.

Nu stiu ce e cu polonia,banuiesc ca vreun presedinte, prim-ministru sau un ministru al sporturilor pasionat de biliard ca alta explicatie nu vad.La fel,nefiind sport olimpic e greu sa se dezvolte ca sport,aici nu e ca la tenis de masa,canotaj sau oricare alt sport,stii ca tragi si daca iei medalie europeana,mondiala sau olimpica ai renta viagera deci pensie asigurata basca castigurile din timpul activitatii.

Nu stiu ,e greu,biliardul e blestemat.Eu l am mai comparat in mai multe randuri aici pe forum cu Romania:un sport foarte frumos,plin de potential dar care se zbate in saracie lucie ,promiscuitate si mizerie, inca prea inapoiat ca nivel de dezvoltare.

Si solutia nu o sa vina de la extraterestri ci tot din interior.O sa fiu sincer si o sa spun ca am sperante ca poate vor face chinezii ceva ,ca de la americani nu am sperante,pentru ei sistemul functioneaza bine si nu vor dori sa l schimbe.Dar pentru mine in forma in care este nu mi se pare deloc ok.

PS Ia uite ce a facut BBC
http://www.independent.co.uk/arts-enter ... 15851.html
Daca va avea succes va fi o ppropaganda buna pentru sportul asta.Pentru cine e curios a aparut deja ,e proaspat si cald,se poate descarca ,e si subtitrare,chef de vizionat sa fie.

A inceput campionatul mondial,nu face nimeni topic sa comentam?Aseara in decisiv carter la scos pe campeonul antitr,comentatorul zicea de blestemul crucibl ,dar dupa ce a inceput iar cu"absolut senzational"si toate superlativele parca e "blestemul ancuta"

Si mai updeataza la BIXur sa mai stim si noi
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Campionatul Național de Biliard

Postby AlexandruM » Wed Apr 20, 2016 8:10 am

Noua formula de desfasurare a Campionatelor a demonstrat ca varianta cu etape a fost una nereusita, mai ales in ideea in care nici etapele nici finala nu erau platite.

In Rusia spre exemplu se practica aceasta formula cu o competitie unica, la sfarsitul careia se afla Campionul la disciplina respectiva.

Consider ca modalitatea propusa pentru anul 2016 este una satisfacatoare, dar va avea succes doar daca se vor acorda si ceva stimulente materiale, in caz contrar, vor veni la campionat doar jucatorii care au cat de cat sanse de victorie, adica vreo 30 de jucatori din toata tara.

In ceea ce priveste Cupa Romaniei ar trebui sa se tina la disciplina Bila 8 si sa poata intra orice doritor, indiferent de legitimarea la federatie.

Cu parere de rau, dupa 4 ani de federatie, eu ca si jucator mediu constat ca federatia nu a sustinut aproape cu nimic jucatorii.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Joss JOS69 + Edge Hybrid shaft
Break: Mezz Power Break II DI
Jump: Lucasi L-2000JC
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Balance rite extension, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 716
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Next

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron