Fault ?

Bine ati venit ! Aici scrieti despre experiente si alte chestii generale legate de biliard, daca vreti sa filozofati, sa analizati ...... Va rog nu postati despre categorii care au topic separat cum ar fi vanzare, live stream ....

A fost fault ?

Da
1
8%
Nu
9
75%
50-50
2
17%
 
Total votes : 12

Re: Fault ?

Postby amabilu » Tue May 10, 2016 12:49 am

Nu inteleg de ce nu descarcati filmul,se vede bine si in format mp4 la 1,2gb,in 3 minute treaba i gata.L am descarcat ,m am uiitat cu zoom cu incetinitorul si eu tot nu disting fault.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Fault ?

Postby DragosLucian » Tue May 10, 2016 10:02 am

Am refacut printurile (am suprapus imaginile si am lasat doar bila alba dupa contact si bila neagra in pozitia ei initiala). Acum se vede mai bine.

http://imgur.com/1yDfILI
User avatar
DragosLucian
Jucator
 
Posts: 82
Joined: Thu Dec 13, 2012 2:13 am

Re: Fault ?

Postby Cristi » Tue May 10, 2016 10:43 am

Aici la minutul 0:40 se poate vedea un astfel de fault: https://www.youtube.com/watch?v=ubbAzu_sCS4
Ce-i drept e foarte greu de sesizat un astfel de contact. Ideea e ca si daca era arbitru la masa aceasta lovitura putea fi interpretabila si decizia putea fi contestata. Eu nu ma pot pronunta pt ca unghiul filmarii nu mi se pare prea bun.
Cristi
Balls Master
 
Posts: 268
Joined: Wed Dec 16, 2009 1:56 am
Location: Galati

Re: Fault ?

Postby amabilu » Tue May 10, 2016 11:34 am

Foarte bun exemplul pus de Cristi insa bilele sunt mai departate ca in clip,lovitura putea fi foarte bine corecta.
Filmul arata totusi ca nu poti avea o certitudine privind cu ochiul liber.Deci cei doi distinsi experti de la fata locului care au zis fault categoric si fara dubiu s au cam trezit vorbind,cand ai o anumita experienta esti mai rezervat.

Parerea mea e ca a fost o lovitura frumoasa ,madfox trebuia sa insiste sa si o apere.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Fault ?

Postby DragosLucian » Tue May 10, 2016 1:04 pm

Oarecum offtopic. Daca bila alba este in contact cu bila obiect, ai voie sa lovesti normal (adica alba poate sa mearga si inainte) dar fara sa conduci alba. Multi nu stiu asta, m-am contrazis, cu mai multi jucatori (singur vs 6 jucatori). Pana la urma s-au convins si ei.
User avatar
DragosLucian
Jucator
 
Posts: 82
Joined: Thu Dec 13, 2012 2:13 am

Re: Fault ?

Postby amabilu » Tue May 10, 2016 1:14 pm

La deschiderea turneului de la brasov de anul trecut,appleton a trecut in revista cateva reguli si la cazul descris de tine a aratat cum trebuie lovita alba,numai cu tacul de sus.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Fault ?

Postby DragosLucian » Tue May 10, 2016 2:52 pm

Well, stiu ca nu sunt la fel de campion ca el, dar nu are dreptate. :))

http://www.wpa-pool.com/web/index.asp?i ... =rules#6.6

Capitolul 6.7:

[...]
However, if the cue ball is touching an object ball at the start of the shot, it is legal to shoot towards or partly into that ball (provided it is a legal target within the rules of the game) and if the object ball is moved by such a shot, it is considered to have been contacted by the cue ball. (Even though it may be legal to shoot towards such a touching or “frozen” ball, care must be taken not to violate the rules in the first paragraph if there are additional balls close by.)
The cue ball is assumed not to be touching any ball unless it is declared touching by the referee or opponent. It is the shooter’s responsibility to get the declaration before the shot. Playing away from a frozen ball does not constitute having hit that ball unless specified in the rules of the game.
User avatar
DragosLucian
Jucator
 
Posts: 82
Joined: Thu Dec 13, 2012 2:13 am

Re: Fault ?

Postby amabilu » Tue May 10, 2016 5:18 pm

Sa mai spuna cine a fost acolo si isi aminteste momentul dinaintea deschiderii concursului,sper sa nu fi inteles eu tocmai pe dos.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Fault ?

Postby arnydm » Tue May 10, 2016 8:19 pm

Eu tot nu înțeleg ceva... ok, bila albă a parcurs 3-4 cm înainte ( de la locul ciocnirii ) după impact iar apoi efectul de retur a întors-o. Ce e în neregulă aici? Iulian a înțepat bila cum se spune, iar din ceea ce zici tu ar fi existat un al doilea contact... asta ar însemna că bila albă ar fi venit înapoi și apoi tacul iar ar fi impins-o înainte și ea apoi vine înapoi sau cum? Că eu unul nu înțeleg unde este dubla atingere... mie mi se pare normal să se ducă înainte după impact și am să spun și de ce. În primul rând, Iulian a înțepat-o. Adică a aplicat o forță destul de mare de sus în jos. Distanța mică dintre bile face ca forța de înaintare să fie mai mare decât cea de respingere, deci va înainta, tocmai că era drept pe lovitură. Dacă ar fi avut unghi ar fi plecat pe tangentă, cum spui tu. Dar fiind drept tangenta nu există, forța împingerii fiind mai mare decât cea a respingerii bilei negre mie mi se pare normală traiectoria luată, adică înainte până la anularea forței de împingere și intrarea rotației în ecuație, respectiv înapoierea bilei albe datorită efectului re retur imprimat. Dacă greșesc, poate mă lămuriți voi...
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 456
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Re: Fault ?

Postby amabilu » Tue May 10, 2016 9:20 pm

Deci faultul sa fie imediat dupa atingerea bilei albe cu tacul in aceeasi fractiune de secunda,ai atins bila alba si imediat ai atins o din nou cand inca mai esti cu varful in preajma ei.Altfel in pozitia aia e exclus,bilele erau totusi la distanta si pe vizionarea cu incetinitorul nici vorba sa fi vazut asa ceva.

Bila alba oricum are o dinamica naturala,si daca ar fi fost lovita corect la fel trebuia sa fie traiectoria.Dupa mine a fost lovita corect si a fost o lovitura frumoasa,dar ce ma pricep eu?

Ca sa nu mai zic ca in manual asa se loveste pentru evitarea double kiss cand bilele sunt f apropiate,asa a aratat si Appleton la Brasov la inceputul concursului.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

PreviousNext

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron