Fault ?

Bine ati venit ! Aici scrieti despre experiente si alte chestii generale legate de biliard, daca vreti sa filozofati, sa analizati ...... Va rog nu postati despre categorii care au topic separat cum ar fi vanzare, live stream ....

A fost fault ?

Da
1
8%
Nu
9
75%
50-50
2
17%
 
Total votes : 12

Re: Fault ?

Postby janesu » Wed May 11, 2016 12:45 pm

Distanta prea mare ca sa fie fault......
User avatar
janesu
Pionier
 
Posts: 32
Joined: Sat Apr 30, 2016 11:36 am

Re: Fault ?

Postby DragosLucian » Wed May 11, 2016 1:02 pm

@arny
Salut, lovitura care se curbeaza este din cauza ca bila alba nu loveste bila obiect in plin. Ea merge pe tangenta o perioada, apoi prinde efect si se curbeaza.
Cea cu stop intarziat nu are relevanta in acest context.
Val zice bine. Am si precizat ca atunci cand bila sare se modifica putin treburile. Aici eu nu am vazut bila alba sa sara.

Daca bilele se ating in plin, dupa contact, singurul lucru care actioneaza asupra albei este efectul aplicat, care nu poate fi in acelasi timp si inainte si inapoi.
User avatar
DragosLucian
Jucator
 
Posts: 82
Joined: Thu Dec 13, 2012 2:13 am

Re: Fault ?

Postby arnydm » Wed May 11, 2016 5:18 pm

Deci până la urmă a fost sau nu fault? Se poate simți sau vedea un astfel de fault ( dacă el există )? Eu nu am nici un interes pentru elucidarea problemei, mi-am dat doar cu presupusul. Cât m-am priceput eu. După mine nu a fost fault sau dacă ar fi fost atunci el nu putea fi văzut ci mai degrabă simțit de Iulian în tac. Cum s-a mai spus, eu unul am învățat că în situații de genul, în care fiecare frame contează mai bine joci ceva care să iște interpretări, gen lovituri de siguranță. Bine că nu sunt arbitru... ce viață grea aș fi avut! :D :D
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 456
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Re: Fault ?

Postby wowscortcher » Wed May 11, 2016 6:06 pm

Se poate face poll pe forumul asta?

Eu votez ca NU a fost fault. Merg pe premiza ca alba era in saritura, ceea ce e cat se poate de plauzibil luand in considerare elevatia tacului.
Contact:
mail: wowscortcher@gmail.com
skype: alexandru_stanciu_gl & alexandru.stanciu012@hotmail.com
tel: 0756 790 550
User avatar
wowscortcher
Pionier
 
Posts: 47
Joined: Fri Jan 22, 2016 12:08 am
Location: Bucuresti

Re: Fault ?

Postby amabilu » Wed May 11, 2016 7:02 pm

Poll e mai mult pentru un eveniment care se va petrece in viitor,rezonabil e sa ajungem la acelasi adevar cu totii nu sa dam cu presupusul.Plus ca rezultatul nu e relevant,poate dragoslucian are dreptate si ceilalti majoritari se inseala.

Si eu sunt la fel de nedumerit ca si arnydm,explicatiile tehnice ale mecanicii din pool nu sunt punctul meu forte.Voi incerca totusi sa sintetizez,sa mi spuneti daca gresesc.

S a convenit ca lovitura e imposibil a fi executata corect fara fault cu exceptia eventualitatii ca bila alba sare in aer.Am zis bine?Toata lumea e de acord cu asta?

Si apoi ajungem la intrebarea daca a sarit sau nu bila in aer,asta este cheia rezolvarii?

Cred ca acum madfox ar trebui sa vina din nou cu o lamurire.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Fault ?

Postby madfox » Wed May 11, 2016 10:42 pm

Hai ca am strâns ceva la topicul asta :) Sincer nu am simțit dubla lovitura în tac.
Cel mai important aspect: lovitura nu a fost coliniara cu linia dreapta buzunar-alba-neagra. Alba a plecat spre dreapta apoi înapoi, de la efect. Bila 8 a plecat în stânga și a luat manta înainte de buzunar. Ca fost arbitru ma uit mai ales la dinamica loviturii, care este fluenta, în cazul unei duble lovituri ar fi fost fracturata și de la distanta aia sigur nu mai venea înapoi.
E și foarte greu ca alba sa treacă de poziția inițială a bilei 8 și sa se întoarcă cu dubla atingere.
Puteam sa joc și safe, dar ce mai discutam noi aici? :lol:
Tac de joc - Predator Roadline LE 12 - Z3
Break/Jump - United
http://bilebile.blogspot.com
madfox
Site Admin
 
Posts: 1573
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti

Re: Fault ?

Postby AlexandruM » Thu May 12, 2016 8:30 am

Eu nu am vazut fault, era destul spatiu intre bile pentru a-l evita.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Joss JOS69 + Mezz Hybrid Pro 2 shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 744
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Fault ?

Postby arnydm » Fri May 13, 2016 7:36 am

O ultimă remarcă din partea mea... fizica a fost singura materie pe care nu am înțeles-o. Logica însă da. Așadar... două bile cu greutăți egale se ciocnesc. Înainte și înapoi nu are cum să se deplaseze o bilă, nu? Deci logic este fault, adică acest lucru se poate datora numai unui fault? Că eu asta nu înțelesesem... ce importanță are o dublă atingere, schimbă fizica și permite mișcarea înainte-înapoi?
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 456
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Re: Fault ?

Postby Cristi » Fri May 13, 2016 7:59 am

arnydm wrote:ce importanță are o dublă atingere, schimbă fizica și permite mișcarea înainte-înapoi?

Fizica nu se schimba, numai ca la o dubla atingere bila alba are o miscare de "inainte-inapoi" daca e lovita de sus cu efect de retur. Filmuletul postat de mine cu cateva posturi in urma chiar lucrul asta evidentiaza.
Cristi
Balls Master
 
Posts: 268
Joined: Wed Dec 16, 2009 1:56 am
Location: Galati

Re: Fault ?

Postby amabilu » Fri May 13, 2016 10:01 am

Eu zic ca mai bine o lasam balta ca iar o sa rada val de noi.Mie mi a placut cel mai mult mecanica din toata fizica dar nici eu nu pricep lucrurile alea si nici nu intra in sfera mea de interes subtilitatile astea asa ca nu mi bat capul dar am propus mai sus o abordare logica la care vad ca nu a raspuns nimeni.Deci o repet:

1.E posibila lovitura fara fault? DA/NU

2.Daca DA in ce conditii? A.bila sare B.bila nu sare.Punct,Ramane de elucidat daca a sarit sau nu.E corect?

Eu asta am inteles din ce au vorbit cei care vad se pricep mai bine.Am inteles bine ,de saritura bilei depinde raspunsul sau nu?Asta era pana ce a venit madfox cu ultima lamurire.Ce a afirmat el a schimbat cu ceva situatia?

Pentru ca pana la urma ,trecand peste dilema faultului lui madfox, principala problema pentru amatorul de biliard este daca in conditiile date lovitura este posibila si cum.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

PreviousNext

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron