Scrisoare domnului Turigioiu 1

Bine ati venit ! Aici scrieti despre experiente si alte chestii generale legate de biliard, daca vreti sa filozofati, sa analizati ...... Va rog nu postati despre categorii care au topic separat cum ar fi vanzare, live stream ....

Scrisoare domnului Turigioiu 1

Postby madfox » Wed Aug 24, 2016 9:51 am

Motto:
„Timp, loc şi întâmplare,
Poate mulţi vor fi avut,
Însă, câţi au şi ştiut,
Să le folosească, oare?
J. Ruiz De Alarçon
FACE 2 FACE
Oricât s-ar strădui omul să-şi ascundă găunoşenia nu reuşeşte;
El rămâne aşa cum mama natură l-a făcut, iar măicuţa sa l-a educat sau nu l-a educat. Marca genetică exprimată prin intermediul caracterului omului este pusă în evidenţă în orice împrejurare, mai ales când aceasta este amalgamată cu poleiul ruginit al aroganţei, de unde şi vorbă din popor „cărbunele oricât l-ai spăla, tot negru rămâne”.
Aceste gânduri mi-au venit în minte atunci când am cunoscut că, în România, unul din cele mai selecte, inteligente, şi spectaculoase sporturi, la Biliard mă refer, a ajuns să-şi stabilească campionii, nu la masa de joc, ci pe internet.
Toată lumea scrie, critică, căci aşa-i la modă, e mai uşor să dărâmi, decât să construieşti. Destinul Biliardului Românesc se decide la cârciumă, cu halbă pe masă şi tacul în husă. Toţi se vaită, ca babele la cap de mormânt, vinovată fiind Federaţia Română de Biliard-Pool în general şi conducerea sa în mod special.
Problema a plecat de la bani, în sensul că este criză mondială şi biliardiştii vor să simtă opulenţa renumeraţiei lor, dacă se poate, să fie premiaţi pecuniar chiar şi primii 32 din 27 concurenţi.
Toţi pseudo campionii, câştigătorii competiţiilor neoficiale de cartier sau autointitulaţii analişti, specialişti şi unşi cu toate alifiile în biliard au ajuns la concluzia că lipsa banilor este cauzată de faptul că „Federaţia nu este bine condusă”.
S-a ales în acest sens o ţintă strategică, Gabriel Vişoiu, despre care se spune că ar fi „nepriceput”, „expirat”, „deocheat”, „lipsit de caracter” (nu răspunde la mesaje de genul „la ce oră e etapa” sau „pot să joc în adidaşi şi blugi, căci vin de la petrecere”?)
Se trece uşor peste faptul că acest Gabriel Vişoiu este cel mai bun jucător de biliard al tuturor timpurilor din România.
Este Multiplu Campion Mondial (peste 15 titluri mondiale), este Maestru emerit al sportului, Emblema jocurilor cu bile din România, cunoscut pe plan mondial sub denumirea de „Mr. Perfect”, deci americanii, ruşii, francezii ş.a. spun despre el că este perfect, iar Românii îl acuză, ameninţă şi-l scuipă pe unde apucă.
Mai mult, Gabriel Vişoiu este Singurul Antrenor de Biliard cu şcoală (A.N.E.F.S) din România, este licenţiat în sport şi a înfiinţat Federaţia de Biliard, pe care o conduce (Preşedinte) în ciuda unor acuze scrise cu spatele la oglindă, cu o mână pe tastatură, alta pe sticlă şi capul în punga cu aurolac.
În ceea ce priveşte banii, lucrurile sunt simple: Federaţia Română de Biliard-Pool NU s-a înfiinţat pentru a devenii casă de binefacere, ci pentru a produce performanţă sportivă (Şic!)
Cine vrea bani, se poate duce la bancă, să facă un împrumut, se poate duce la oficiul forţelor de muncă, să se angajeze undeva sau, dacă nu e dus pe la biserică, îşi poate pune un ciorap pe cap, pune mâna pe o rangă şi sparge C.E.C-ul mare.
Şi, încă ceva: Vrăjeala aia cu iz speculativ, emisă în stilul şmecherilor de gang, potrivit căreia „Dacă nu faceţi ca noi, nu ne mai prezentăm la concursurile federaţiei!”, să ştiţi că nu mişcă pe nimeni, nu vom plânge după astfel de „sportivi de performanţă”, care nu au club, nu au antrenor şi colegi de echipă, care dorm cu legitimaţia sub pernă şi se duc la competiţie doar în funcţie de cheful şi interesul personal, chiar vom fi ajutaţi în curăţenia radicală pe care ne-am propus-o să o realizăm în biliardul Românesc. Unii vor face Sport şi Performanţă, iar alţii vor rămâne pe internet să aştepte răspunsul unor întrebări provenite doar din nişte minţi coclite, oare din ce tabără vreţi să faceţi parte?
Valentin Turgioiu (Bucureşti)
Un pasionat al sporturilor cu bile

https://www.facebook.com/pool.mania.587 ... 0745997770
Tac de joc - OB Coco&Ebony shaft carbon United
Break/Jump - Krindlekin, United shaft
Dealer produse biliard
Reparatii tacuri , SCOALA DE BILIARD-http://bilebile.blogspot.ro/p/lectii-de-biliard-pentru-incepatori.html
http://bilebile.blogspot.com
madfox
Site Admin
 
Posts: 1561
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron