Drakan break/jump, pareri?

Spune si celorlalti parerile tale despre tacuri, produse, pastile, mese etc Cat mai multe informatii ajuta pe cei din comunitatea biliardului sa aleaga mai bine ! Daca te intereseaza parerile altora, fa o cautare inainte sa postezi o intrebare despre un produs. Poate vei afla mai repede informatii utile. ATENTIE : ACEASTA NU ESTE O SECTIUNE PENTRU RECLAME !

Re: Drakan break/jump, pareri?

Postby arnydm » Sat Jan 30, 2016 8:18 am

amabilu wrote:Jump is gay,cum spune prietenul nostru Viking sau daca nu ,oricum e o mare prostie.E un artificiu care nu ajuta deloc sportul asta ci ii aduce o noua doza inutila de hazard facand si mai complicata diferentierea pe criteriul valorii jocului.


Părerea ta. Nici mie nu îmi place ( nici nu prea am încercat decât de vreo 2 ori când adversarul avea așa ceva în dotare ) dar totuși nu e chiar hazard. Este o lovitură mai pretențioasă ( probabil ) deși, dacă stau bine să mă gândesc, nici cele cu 2 mante nu sunt mai prejos din punctul acesta de vedere dar este o lovitură care are mai multă siguranță și șanse de reușită decât o eventuală încercare de a introduce bila atacată prin jump cu manta... din punctul meu de vedere tocmai de aceea se joacă jump și nu mantă. Cum am spus nu sunt genul care să joace jump ( nici nu am cu ce ) dar de multe ori am făcut fault încercând să găsesc o bilă cu manta și cred că de fiecare dată m-am întrebat dacă nu era mai bine să am un tac "gay" în dotare... totodată mai cred că un jucător care își antrenează abilitatea de a sări are mai multe șanse de a câștiga o partidă contra unuia care refuză să joace jump în situații aproximativ identice pe masă...
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 454
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Re: Drakan break/jump, pareri?

Postby amabilu » Sat Jan 30, 2016 11:38 am

Eu sunt de acord cu tine,am repetat gluma lui Viking pentru ca e buna dar in rest cred ca si eu am fost destul de clar si ideea asta am vrut sa o arat si o repet acum,anume ca utilitatea lui depinde de miza jocului;esti in concurs sau joci pe bani sau pe dezbracate cu partenerul de joc sau mai stiu eu ce,atunci iti trebuie tac,eu nu tot asta am zis?,dar daca nu mergi la concursuri mai bine cumperi parizer de banii aia sau daca esti in pozitia unui incepator in biliard iei cateva lectii pentru a ti insusi corect si cat mai repede fundamentalele.Asta este cel mai important si subestimat sfat pe care (nu)il primesc incepatorii:lectiile de biliard.Orice campion intrebi "Ce trebuie sa faca unul care vrea sa invete biliard"va raspunde:"Sa gaseasca un antrenor!"
Chiar si pe forumul asta foarte rar am intalnit recomandarea asta,toti autodidactii stim cat timp am fi castigat daca era cineva sa ne invete corect de la bun inceput si sa ne arate unde gresim.

Iar jumpul ca lovitura pretentioasa da mi voie sa am rezerve;ori o exersezi ori nu, rezultatul tot ala e,loterie.Vedem in unele meciuri lovituri senzationale pe care le retinem dar in general sunt doar simple iesiri haotice din snooker uneori fault si asta cam toti marii campioni.Ca daca era ceva de exersat si vedeam o anumita maiestrie nu comentam dar asa...
Din 10 jumpuri vreo 2,3 intra glorios insa nu neaparat cu continuare,vreo 6,7 doar lovesc bila din care multe lasa continuare pentru adeversar iar vreo 2 sunt fault.Si asta,repet, la marii campioni.Si atunci?

Au vietnamezii o vorba"More is less"care isi gaseste aplicarea si aici in biliard,mai ales in cazul incepatorilor.De o metoda sa loveasca bila perfect in mijloc nu intreaba nimeni in schimb de tacuri si pastile sunt mai curiosi ca o pensionara care trece pe langa sexshop.Si dupa aia,tot vorba lui Viking,pun tacurile la vanzare ca nu joaca singure.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Previous

Return to Descrieri Tacuri, Produse

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest