Impresii despre mesele de biliard

Spune si celorlalti parerile tale despre tacuri, produse, pastile, mese etc Cat mai multe informatii ajuta pe cei din comunitatea biliardului sa aleaga mai bine ! Daca te intereseaza parerile altora, fa o cautare inainte sa postezi o intrebare despre un produs. Poate vei afla mai repede informatii utile. ATENTIE : ACEASTA NU ESTE O SECTIUNE PENTRU RECLAME !

Impresii despre mesele de biliard

Postby AlexandruM » Mon Feb 22, 2016 5:53 pm

Cu totii de-a lungul aventurii noastre in biliard, am jucat pe diferite tipuri de mese, unele mai bune, altele nu prea, impresiile placute sau neplacute fiind lasate atat de starea efectiva a meselor, cat si de modul in care acestea au fost proiectate, executate.

As vrea in acest topic sa ne referim in special la chestiile ce tin de proiectarea, designul, executia meselor, ce va place si ce nu va place la un anumit tip de mese. Nu ne vom referi la postavul distrus de pe mese sau la cauciucul imbatranit al mantelor. Si pentru a face cat mai util acest subiect, as vrea sa indicam exact brandul si modelul mesei, sau sa anexam poze, evitand astfel mesele no-name.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Joss JOS69 + Mezz Hybrid Pro 2 shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 737
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Impresii despre mesele de biliard

Postby AlexandruM » Mon Feb 22, 2016 6:12 pm

O sa incep cu Brunswick Centurion, de 9". O masa care se intalneste des prin cluburile din tara. Nu-mi plac coltarele metalice ce acopera buzunarele. Marginile metalice ies in afara fata de mantele de lemn, fapt ce duce la lovire, agatarea hainelor sau deteriorarea tacului. Un alt aspect negativ ar constitui contoarele plasate pe manta de spate, de regula acestea nu merg, iesind din functiune destul de repede, plus ca deranjeaza mult atunci cand trebuie sa pui mana de sprijin pe acea portiune a mesei. Un alt aspect constatat la cateva mese este ca sunt amplasate destul de jos, fiind nitel cam incomode.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Joss JOS69 + Mezz Hybrid Pro 2 shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 737
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Impresii despre mesele de biliard

Postby amabilu » Mon Feb 22, 2016 8:43 pm

Eu nu ma pricep la chestiune insa o sa evidentiez doar un aspect in comparatie cu Brunswick ul de la IDM si Dynamic.Dynamic e mai inalta si prin asta mai comoda,diferenta e sensibila si se simte.Am intalnit mai multi care s au pland de dureri de spate din cauza meselor Brunswick mai scunde.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Impresii despre mesele de biliard

Postby arnydm » Mon Feb 22, 2016 11:05 pm

Pe unde am mai jucat și eu... am întâlnit ( în afară de no-name-uri ) doar Brunswick ( Centurion, Golden Crown 4 și 5 ) și Dynamic 1, 2. ( parcă să zic că 3-ul nu l-am probat încă... ) În afară de Centurion ( foarte bine punctate apectele mai puțin reușite ale mesei ) restul au fost cam la fel pentru mine, cu o ușoară simpatie pentru GC5, pe care am jucat o singură dată dar mi s-a părut ideală... diferența notabilă între Brunswick și Dynamic ar fi tăietura buzunarului, mai permisibilă la cele americane versus chitra aia de la nemți. :D O trăsătură comună a fost și rămâne pentru mine plasticul de la buzunare, ieșit în afară dacă au mai multă vechime care mă cam deranjează când am alba prin apropiere ( destul de des la valoarea mea, sâc! :D :D ) Personal îmi place mai mult marfa americană, dar nu pot spune de ce... iar ca o completare ar fi setul de bile folosit. Dacă dai de Brunswick cu alba aceea cu un punct pe ea, mai grea ( sau cel puțin așa îmi pare mie ) trebuie să-ți schimbi din mers obiceiurile...importante sunt și lămpile amplasate deasupra... la ce înălțime, câte faruri au, etc, dar sunt lucruri care nu au implicație majoră, condițiile de joc fiind aceleași pentru jucători. Foarte important este și spațiul din jurul mesei, devine incomod dacă trebuie să execuți unele lovituri cu tacul mai de sus pentru a nu te lovi de pereți... fiecare club are particularitățile sale, punctele sale forte sau mai puțin reușite dar ca o părere personală IDM este cel mai tare cu fetele prin jur... :D :D :D
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 456
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Re: Impresii despre mesele de biliard

Postby Viking » Sun Mar 20, 2016 11:01 am

Foarte frumos acest topique.

Dintre toate mesele pe care am jucat, cel mai mult mi-a plăcut una pe care scria Clash Competition. Nu știu dacă e un brand sau era doar un abtzibild cu acest nume. Ideala pt. începători. Buzunare generoase cu tăieturi generoase. Pe aia mi-am făcut cu brio ucenicia. :)
Masă dificilă mi s-a părut aia pe care am jucat cu Arnydm, în clubul mai mare. Va zice el modelul. Postav și mante perfecte dar buzunare criminale.
Am mai jucat pe Dynamic 1. Dar erau într-o stare jalnică în Mall în TgMures. Biliardishtii principali erau elevii și corturarii. Niciodată n-am înțeles de ce au tiganii atracție pt. biliard. Pe toți pe care i-am văzut habar n-au de cele mai elementare lovituri sau mecanisme dar joacă pe pariu, stând câte 5-6 în jurul mesei și făcând scandal ca un cârd de cio...gâște.
Și eu am sesizat că Brunswickurile din IDM sunt mai joase dar am crezut ca e doar părerea mea.
Momentan joc pe o gioarsă achiziționată de la o firmă romaneasca de renume :) Nu e făcută de ei, are dimensiunile corecte, plăci bune dar mantele sunt de la o altă masă, de a trebuit să dea montatorul găuri noi prin plăci ca să le monteze. :shock: Probabil un compromis pt. a obține un preț mic. Și ce e deranjant: mantele (care am sesizat ca au venit lipite) resping inegal. Și ce e cu adevărat deranjant: aceeași manta are elasticitate diferită pe diverse porțiuni. În schimb postavul e simonis. Alt aspect de rahat e lampa cu doua becuri. Practic mantele mici sunt mai slab luminate. Când sunt bile pline pe lângă mante, mai ales cele de culoare închisă sau neagra, e cam deranjant.
Și culmea că administratorul mă întreabă tot timpul ce sa facă, știindu-ma pasionat și doxa (de teorie) dar face totul pe dos. Și culmea ca vb. De BaumGames SRL, firmă cu cazinouri peste tot în lume și 400 de locații în România.
User avatar
Viking
Balls Master
 
Posts: 457
Joined: Sat Feb 25, 2012 1:53 pm

Re: Impresii despre mesele de biliard

Postby Lazaroskl » Sat Jun 11, 2016 12:29 pm

Mesaj sters de moderator.
Lazaroskl
Pionier
 
Posts: 2
Joined: Sat Jun 11, 2016 10:57 am


Return to Descrieri Tacuri, Produse

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron