Taom Tips & Chalk

Spune si celorlalti parerile tale despre tacuri, produse, pastile, mese etc Cat mai multe informatii ajuta pe cei din comunitatea biliardului sa aleaga mai bine ! Daca te intereseaza parerile altora, fa o cautare inainte sa postezi o intrebare despre un produs. Poate vei afla mai repede informatii utile. ATENTIE : ACEASTA NU ESTE O SECTIUNE PENTRU RECLAME !

Taom Tips & Chalk

Postby Cristi » Fri Oct 20, 2017 8:47 am

Salut.
Tocmai ce am auzit la turneul de snooker ce se desfasoara acum (English Open) cum ca jucatorii folosesc mai nou cretele de la Taom si kick-urile s-au diminuat considerabil.
Eram curios daca cineva foloseste sau a folosit produsele acestui producator finlandez.

Site si info: https://taomtips.com/
Cristi
Balls Master
 
Posts: 262
Joined: Wed Dec 16, 2009 1:56 am
Location: Galati

Re: Taom Tips & Chalk

Postby AlexandruM » Fri Oct 20, 2017 12:00 pm

Parerea mea este ca toate cretele sunt cam la fel, diferenta fiind data doar de modul in care se aplica pe pastila si de cata mizerie lasa in procesul folosirii.

95% din kickuri (misscue) sunt datorate erorilor de lovire si doar o infima parte stratului de creta lipsa.

Atat timp cat dam cu creta la aproape fiecare lovitura, vorba cantecului "Toate-s la fel..."
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Joss JOS69 + Mezz Hybrid Pro 2 shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 720
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Taom Tips & Chalk

Postby Cristi » Fri Oct 20, 2017 2:47 pm

Alex, vezi ca ai facut o confuzie. Eu ma refeream la kick-ul din snooker adica Bad or Heavy Contacts cum vrei sa-i mai zici, nicidecum la miscue.
Miscue e in mare parte din vina jucatorului (fie loveste gresit sau pune un efect extrem, fie uita sa dea cu creta etc)
Kick (bad contact) este acel fenomen care apare in momentul cand bila alba loveste bila obiect si cel putin una din bile sare. Google it. Astfel se pierde din efect si bineinteles si directia este afectata. Fenomenul este mai evident la snooker pt ca bilele sunt mai mici, mai usoare si precizia trebuie sa fie mai buna la buzunar, dar apare si la biliard. Inca nu s-a deslusit carui fapt se datoreaza (se presupune ca de vina e fie creta, fie postavul ,fie bilele).
Nu tine de vreo lovitura gresita (apare la mai toti jucatorii profesionisti de snooker) si poate avea loc oricand. E foarte deranjant mai ales ca se pot pierde meciuri importante dupa un astfel de ghinion.
Cristi
Balls Master
 
Posts: 262
Joined: Wed Dec 16, 2009 1:56 am
Location: Galati

Re: Taom Tips & Chalk

Postby AlexandruM » Fri Oct 20, 2017 3:56 pm

De vina pentru chicuri este mai degraba praful de creta de pe masa, combinat cu umiditatea si anumite caracteristici ale postavului. Pana la urma o creta este o creta. Nu cred ca au inventat finlandezii reoata.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Joss JOS69 + Mezz Hybrid Pro 2 shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 720
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Taom Tips & Chalk

Postby amabilu » Sat Oct 21, 2017 12:47 pm

Din ce citeam pe forumul romanesc de snooker tinut de madama aceea un pic cam snoaba si elitista (insa forumul e o bijuterie si lucrul asta i se datoreaza in intregime) am inteles ca nu se cunoaste cu certitudine cauza kickului.sunt mai multe ipoteze printre care descarcarea electrostatica.Daca intr adevar creta asta e revolutionara este posibil ca reteta cretei sa fi fost schimbata si sa aiba un adaos din alta substanta.Nu m ar mira de vreme ce si shaftul e incurajat sa se transforme.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am


Return to Descrieri Tacuri, Produse

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest