Ajutor

Posteaza experientele tale sau intrebari despre diverse categorii de reparatii ale tacurilor ( pastile, ferule, finisaje .... )

Ajutor

Postby blacklash » Mon Aug 31, 2015 1:09 pm

Am nevoie de putin ajutor, sunt nou in domeniu, am un tac cu care joc biliard, intr-o seara l-am lasat altcuiva sa joace, nu stiu ce s-a intamplat dar a sarit pastila si inelul metalic care incercuia varful tacului. intrebara este unde pot gasi alt inel pt a il inlocui. Atasez o imagine cu varful tacului.

Image
blacklash
Pionier
 
Posts: 2
Joined: Mon Aug 31, 2015 12:49 pm

Re: Ajutor

Postby AlexandruM » Mon Aug 31, 2015 3:54 pm

Pentru inceput ar fi bine sa stim modelul tacului, evident daca posezi informatia corespunzatoare.
Asa, teoretic s-ar putea gasi "ferula" si s-ar putea inlocui. Din poza furnizata de tine, din structura lemnului shaftului reiese ca tacul ala ar fi un tac de snooker/biliard englezesc, la ei se foloseste inelul ala metalic pe post de ferula. Ferule asa scurte de la tacurile de pool nu o sa gasesti pentru ce ai tu acolo.
O solutie simpla, dar eficienta este sa tai partea aia din fata (cepul ala subtire de 1cm) si fie montezi pe lemn un pad (ceva de genul http://www.seyberts.com/products/Fibre_ ... 10322.html), peste care lipesti pastila, fie lipesti direct pastila, vei avea astfel un tac fara ferula, care daca nu va fi abuzat o sa-si faca decent treaba.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Joss JOS69 + Mezz Hybrid Pro 2 shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 723
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Ajutor

Postby blacklash » Tue Sep 01, 2015 12:39 am

tacul nu cred ca este o marca cine stie ce nu apare nimic scris pe el, am sa revin cu poze in care sa se vada complet tacul poate asta ajuta mai mult, oricum multumesc pentru ajutor.

As vrea sa intreb daca imi poti recomanda un tac pentru biliard, ceva pentru un incepator. Ideea este ca nu ma descurc sa joc cu tacurile care au varful gros de aceea eram incantat de cel care il aveam.
blacklash
Pionier
 
Posts: 2
Joined: Mon Aug 31, 2015 12:49 pm

Re: Ajutor

Postby mithril » Tue Sep 01, 2015 8:35 am

blacklash wrote:tacul nu cred ca este o marca cine stie ce nu apare nimic scris pe el, am sa revin cu poze in care sa se vada complet tacul poate asta ajuta mai mult, oricum multumesc pentru ajutor.

As vrea sa intreb daca imi poti recomanda un tac pentru biliard, ceva pentru un incepator. Ideea este ca nu ma descurc sa joc cu tacurile care au varful gros de aceea eram incantat de cel care il aveam.


Pot sa iti recomand Dufferin la 161 RON, va trebui schimbata pastila dar in rest nu am gasit nimic rau de zis, ba din contra: materiale si finisaje de calitate, balans bun, feeling la fel.
Nu te speria ca are varf de 13mm, eu am trecut de la un tac cu varf de 9mm la Dufferin-ul asta si nu se compara... am control mai bun asupra loviturii si trimit bila exact unde vreau (mai putin cand dau prost :lol: ).

Daca esti serios in ceea ce priveste jocul atunci merita sa faci o investitie si sa iti iei un tac mai scump, de exemplu cel pe care il are de vanzare colegul de forum AlexandruM: viewtopic.php?f=3&t=1396
mithril
Pionier
 
Posts: 13
Joined: Mon Jul 20, 2015 7:35 pm


Return to Reparatii

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron