Impresii despre Meucci Power Piston

Spune si celorlalti parerile tale despre tacuri, produse, pastile, mese etc Cat mai multe informatii ajuta pe cei din comunitatea biliardului sa aleaga mai bine ! Daca te intereseaza parerile altora, fa o cautare inainte sa postezi o intrebare despre un produs. Poate vei afla mai repede informatii utile. ATENTIE : ACEASTA NU ESTE O SECTIUNE PENTRU RECLAME !

Impresii despre Meucci Power Piston

Postby AlexandruM » Tue Apr 09, 2013 3:20 pm

Inca de pe vremea cand imi cautam primul tac de joc, am ramas fascinat de designurile tacurilor marca Meucci. Erau deosebite, indraznete, revolutionare chiar. Desi in ultimii 20 de ani tacurile Meucci au ajuns sa fie privite cu mare prudenta de catre jucatori, tacurile construite pana in anii '90 au fost si raman destul de apreciate si dorite de colectionari si jucatori.

Asa se facu ca acum cateva saptamani am vazut pe AZ un tac Meucci Power Piston 3, la un pret foarte atractiv, am decis sa-l iau, sa-mi incerc norocul si de ce nu sa aflu si eu ce inseamna acel renumit "soft hit" al tacurilor Meucci, intrucat pana la acel moment am jucat doar cu tacuri categorisite ca avand lovituri tari. Precizez ca pretul unui Meucci PP-3 nou se ridica la aproape 600$, asa ca eram destul de entuziasmat de noua achizitie si aveam asteptari ridicate.

La aproape 2 saptamani de la comanda tacul a ajuns la mine. Am inceput sa il studiez atent si am ramas masca de cat de prost poate fi finisat un tac, lemnul de pe butt era colorat cu vopsea alba si avea pointuri din cocobolo cu insertii de sidef. Primul lucru ce m-a dezamagit a fost vopseaua, daca de la distanta tacul arata atractiv, in apropiere se observa lesne ca vopseaua a fost data cu pensula, fiind aplicata foarte neuniform. Acest lucru te duce cu gandul la tacuri ieftine chinezesti, nicidecum la un tac ce se vrea a fi de 600$. Pointurile din cocobolo erau lucrate binisor, dar nu ideal, unul din pointuri avand o crapatura de 6 cm, fisura ce a dus si la craparea lacului. O alta chestie care m-a surprins neplacut a fost faptul ca pointurile se simteau prin finisaj, adica diferentele de inaltime intre butt si pointuri erau puternic sesizabile. Sideful a fost inserat bine. Tacul are wrap de irish linen de culoare alba, care mie personal imi place mult, dar din anumite motive cei de la Meucci au considerat ca ata trebuie si ea data cu lac, astfel desi wrapul apare ca element de design, tacul este in esenta unul wrapless si se simte ca atare. Ferula shaftului este ceva mai lunga decat la alte tacuri. Profund suparat de aspectul tacului am pornit la sala de joc.

Tacul avea urmatoarele specificatii: 18.54 oz, Red dot shaft cu varf de 13mm, pastila necunoscuta, medie.
Ajuns la masa am luat tacul in mana, desi are cu o jumate de uncie mai putin decat tacul meu uzual de joc, mie mi s-a parut o idee mai greu (un prieten care l-a probat, din contra a zis ca i se pare prea usor). Tacul in zona jointului este ceva mai subtire decat celelalte tacuri, iar capatul tacului mi s-a parut mai gros, dat fiind acestea mi-a lasat impresia ca este ceva mai greu pe spate si prea usor pe fata. Am inceput sa dau in bile si s-au inceput vibratiile, shaftul se arcuieste destul de usor si este flexibil, chiar prea flexibil as zice. De la lovituri nu am mai primit acelasi feedback, ca la tacul meu Joss, loviturile se simt cumva mai infundate, mai surde. Denumirea de Power Piston vine de la ideea de a crea un tac care sa produca mai multa putere cu mai putin efort si aici scopul a fost atins cu brio, chiar daca lovesti usor bila alba se misca suficient. Pentru iubitorii de a juca loviturile mai incet, acest tac poate fi o optiune.
Personal nu pot sa spun ca mi-a displacut modul in care joaca tacul, chiar daca eu am tendinta sa mai fortez loviturile, din contra, are ceva interesant in el, ceva deosebit. Loviturile de urmarire mi-au reusit cu o lejeritate aparte. Cred ca ar fi un tac bunicel pentru jocul de One Pocket. De asemenea, tacul poate fi interesant jucatorilor care prefera sa aplice efect lateral pe bila alba, bila capata o rotire semnificativa si punerea efectului se face fara efort.
Am spart cu el la Bila 9 si Bila 10 si e destul de greu sa obtii o spargere decenta, adica bilele se imprastie, dar in schimb bila alba capata prea multa energie si tinde sa prinda efect de urmarire sau retur in functie de unde a fost lovita.

In concluzie as vrea sa spun ca pe cat m-a fascinat designul tacului, pe atat de mult m-a dezamagit calitatea finisajelor. Este o hotie si o nesimtire totala sa ceri 600$ pe un tac cu asa o calitate proasta a lucrului. Tacul in esenta nu joaca rau, iar lovitura lui poate sa placa unor jucatori.
Sfatul meu este sa evitati tacurile Meucci, sa va asteptati la finisaje proaste si sa il cumparati doar daca ati avut ocazia sa jucati cu el si v-a placut cum joaca.
Pentru mine acesta a fost primul si ultimul tac Meucci, l-am returnat vanzatorului.

Poze. Cu parere de rau fotografii apropiate cu diferentele de nuanta nu am putut sa fac, din cauza aparatului slab si a luminii proaste, dar daca va uitati atent la culoare buttului in apropierea jointului veti vedea acele diferente, nu e joc de lumini ci o vopsire defectuoasa.
http://i1264.photobucket.com/albums/jj4 ... deaa7c.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/jj4 ... 669279.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/jj4 ... 2e08f8.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/jj4 ... fc5e01.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/jj4 ... 9715d3.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/jj4 ... de8c2c.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/jj4 ... 1d9c44.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/jj4 ... 17e7ca.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/jj4 ... 2f4f5c.jpg - Aici se vad bine diferentele la vopsit in apropierea jointului. In realitate arata urat de tot.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Mezz ZZ38 + Ignite shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 755
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Impresii despre Meucci Power Piston

Postby arnydm » Tue Apr 09, 2013 6:44 pm

Sigur nu este ( era ) cumva o imitație? Nu că aș știi eu cum arată un Meucci dar parcă nici așa... să aibă Linen-ul dat cu lac?!? Mare e grădina... glumind puțin... probabil că așa se murdărea cel mai greu un Linen White!!! :))) În orice caz... și mie mi-au făcut mult timp cu ochiul tacurile Meucci.
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 456
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Re: Impresii despre Meucci Power Piston

Postby madfox » Tue Apr 09, 2013 10:02 pm

Eu ti-am zis, meucci are o reputatie foarte proasta acum in state. A facut tacuri foarte bune pana la un moment dat cand aproape a dat faliment, dupa aia a facut numai jeguri. Atentie, budget cues este al fiicei lui si da tepe in continuu, Am un dealer care a trimis acum 2 ani un tac la reparat si nu l-a mai vazut ...
Tac de joc - P2 Leopard- Z3
madfox
Site Admin
 
Posts: 1575
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti

Re: Impresii despre Meucci Power Piston

Postby AlexandruM » Tue Apr 09, 2013 10:19 pm

Referitor la ata data cu lac, prin nu stiu ce statistici au ajuns astia de la Meucci la concluzia ca in tacurile din prezent ata de in nu isi mai indeplineste sarcina primara, cea de a absorbi transpiratia, devenind astfel doar un element de design. Asa ca au decis ei ca e mai bine sa acopere ata cu lac.

Stiu, Iuliane, nu doar tu m-ai avertizat, de fapt stiam si eu toate astea, dar stii cum e cand te mananca :) Chiar mi-au placut si inca imi plac designurile lor, eu sunt fanul tacurilor ceva mai impopotonate, dar nicidecum fanul tacurilor vopsite cu pensula de un betiv:) Cu toate ca, repet, tacul are totusi ceva interesant in lovitura, dar cu parere de rau e un tac in care nu poti avea incredere.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Mezz ZZ38 + Ignite shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 755
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Impresii despre Meucci Power Piston

Postby felician » Thu Apr 11, 2013 7:52 am

@alex, era bine daca puneai o poza sa vedem si noi.
felician
Jucator
 
Posts: 53
Joined: Sat Feb 04, 2012 8:03 am

Re: Impresii despre Meucci Power Piston

Postby AlexandruM » Thu Apr 11, 2013 8:05 am

Am adaugat cateva poze.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Mezz ZZ38 + Ignite shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 755
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Impresii despre Meucci Power Piston

Postby stelifantastic » Sat Apr 13, 2013 6:05 pm

Multumesc pentru review.
stelifantastic
Jucator
 
Posts: 60
Joined: Sun Apr 10, 2011 10:11 pm


Return to Descrieri Tacuri, Produse

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests