Fault ?

Bine ati venit ! Aici scrieti despre experiente si alte chestii generale legate de biliard, daca vreti sa filozofati, sa analizati ...... Va rog nu postati despre categorii care au topic separat cum ar fi vanzare, live stream ....

A fost fault ?

Da
1
8%
Nu
9
75%
50-50
2
17%
 
Total votes : 12

Fault ?

Postby madfox » Mon May 09, 2016 9:42 am

Este vorba de meciul meu cu Ovidiu de sambata. Nu plang neaparat, nu de aia am pierdut pana la urma dar primul la 6 conteaza fiecare joc. Si am ramas cu sentimentul ca nu a fost. Eram perfect drept spre buzunar si fiind aproape am tintit putin stramb ca sa intre usor cu manta si sa evit faultul.
Am dat la un 8 dificil. Nu era un organizator si am acceptat un alt jucator sa se uite la bila. Au sarit amandoi pe mine ca a fost fault, nimeni nu a comentat pentru mine asa ca am cedat jocul. Am zis ca nu am mai comentat din astea pe aici si cativa prieteni mi-au sugerat sa intreb si pe forum. Daca a fost faut sau nu ... Aceasta este intrebarea. Si daca a fost va rog sa spuneti si ce fel de fault ca cei de acolo nu au stiut sa imi spuna.
https://www.youtube.com/watch?v=9IweqBsSmj0
ora 5:25:30
Tac de joc - P2 Leopard- Z3
Break - BK3
JUMP - Predator Air 1
http://bilebile.blogspot.com
madfox
Site Admin
 
Posts: 1574
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti

Re: Fault ?

Postby Val » Mon May 09, 2016 10:41 am

Singurul fault care putea fi strigat acolo ar fi fost o "dubla" ("push shot"). Adica atingerea bilei albe de doua ori cu tacul.
Am vizionat secventa de vreo 10 ori si eu nu pot spune ca a fost fault. Cu toate astea nu voi zice aici nici ca a fost, nici ca nu a fost.

Argumentele mele pentru otiunea ca nu ar fi fost fault sunt: (i) inclinarea tacului in combinatie cu distanta dintre bile (avea loc suficient tacul sa loveasca pana la contactul dintre bile) si (ii) traiectoria bilei albe dupa contactul cu neagra (daca ar fi fost contact prelungit sau dublu, alba s-ar fi oprit).

Pe de alta parte, ti-ai meritat-o intr-un fel, la ce iesire ai facut de la 7 la 8.
Da-mi un singur argument pentru care ai preferat sa faci iesirea cu o manta in locul uneia cu 2 mante.
"It's easier to correct a shot gone wrong with proper technique, than a shot that went in with bad technique" - Mika Immonen

Play: Southwest
Break: Mezz PB Pro + H shaft
Jump: Mezz AirDrive
Case: JB Case 3x4
Val
Balls Master
 
Posts: 275
Joined: Wed Dec 16, 2009 10:27 am
Location: Bucuresti

Re: Fault ?

Postby Cristi » Mon May 09, 2016 11:19 am

Da. E foarte greu de spus, nici unghiul din care e filmat nu e cel mai bun. La fata locului cred ca se vedea mai bine. Mie imi pare un pic fortata lovitura si alba se opreste destul de brusc (se observa totusi ca s-a lovit din lateral). Cred totusi ca s-ar fi simtit in tac faultul. Cred ca mergea si o lovitura fara sa fortezi si sa joci cu stop sau un usor follow "barbierind" alba. Ar fi interesant un "slow-motion". Momentan nu am posibilitatea sa fac lucrul asta.
Cristi
Balls Master
 
Posts: 271
Joined: Wed Dec 16, 2009 1:56 am
Location: Galati

Re: Fault ?

Postby DragosLucian » Mon May 09, 2016 12:17 pm

Din ce vad eu, bila alba merge in fata dupa contactul cu bila neagra, apoi se intoarce de la efectul de retur. Fault, parerea mea.

Late Edit: Am facut doua print-uri cu pozitia initiala si cu pozitia dupa contact, se vede clar ca bila alba inainteaza adica a fost atinsa a doua oara si apoi s-a intors de la efect.
http://imgur.com/02RmqFW
User avatar
DragosLucian
Jucator
 
Posts: 84
Joined: Thu Dec 13, 2012 2:13 am

Re: Fault ?

Postby andreisergiu » Mon May 09, 2016 5:55 pm

@Dragos Lucian, nu a lovit perfect drept, evident ca bila s-a dus putin in fata inainte de retur.

Parerea mea, nici vorba de fault, din unghiul sub care ai lovit alba, greu de crezut ca ai facut contact dublu.
andreisergiu
Pionier
 
Posts: 46
Joined: Fri Dec 12, 2014 8:41 pm

Re: Fault ?

Postby arnydm » Mon May 09, 2016 7:31 pm

Ai făcut faultul de a introduce o bilă 8 care îți dădea prima șansă la frame-ul respectiv… alt fault acolo nu există. Mi se pare normal ca atunci când strigi fault să fi pregătit să și explici în ce a constat acesta, dacă nu ai primit detalii… eu unul dacă spuneam fault și m-ai fi întrebat aș fi găsit o explicație, măcar așa, ca justificare. Mie mi se pare aberant să spui fault și să nu spui în ce a constat… asta era ideea.

@Val

Cred că ieșirea aceea cu două mante era cam pe direcția bilei 9, probabil că de aceea a evitat efectul stânga care l-ar fi scos cu două ( chiar trei ) mante.
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 456
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Re: Fault ?

Postby amabilu » Mon May 09, 2016 8:17 pm

M am uitat si eu si la viteza normala de youtube lovitura mi se pare executata corect.Bila are retur nu se opreste,dinamica imi pare naturala.Dar singura solutie pentru edificare este descarcarea si vizionarea pe player la zoom si viteza mica de redare.Are 4 gb insa altfel nu poti fi suta la suta sigur.

....................

M am tot uitat,nu mi pare fault dar pentru certitudine solutia e cea de mai sus.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Fault ?

Postby DragosLucian » Mon May 09, 2016 9:12 pm

@Andrei Sergiu Bila alba a plecat in fata, nu pe tangenta. daca dai cu retur, bila alba merge pe unghiul de 90 apoi se intoarce. La cat de mic era unghiul nu avea cum sa inainteze fara a fi atinsa a doua oara.
User avatar
DragosLucian
Jucator
 
Posts: 84
Joined: Thu Dec 13, 2012 2:13 am

Re: Fault ?

Postby madfox » Mon May 09, 2016 9:55 pm

Val - masa e rapida și unghiul cu 2 mante mi s-a părut ca are șanse sa intre în noua, nu a luat alba destulă contra. Mai mult am greșit de la 5 nu a fost o ieșire bună.
Alba și opt erau perfect drepte am lovit puțin într-o parte cu efect stânga , 8 a plecat mai în stânga liniei drepte se vede ca ia manta, ele erau aliniate pe mijlocul buzunarului. Anyway, o lovitura dificila. Cam toți care s-au uitat au zis ca nu e fault. Nu mai contează Aveam și opțiunea safeului...
Tac de joc - P2 Leopard- Z3
Break - BK3
JUMP - Predator Air 1
http://bilebile.blogspot.com
madfox
Site Admin
 
Posts: 1574
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti

Re: Fault ?

Postby DragosLucian » Tue May 10, 2016 12:22 am

Iulian, daca vrei sa te convingi, fa print screen cu pozitia initiala a bilelor si apoi fa un print la momentul cand alba atinge bila 8. Ai sa observi ca alba inainteaza putin si apoi se intoarce. Daca cineva poate executa o lovitura in care bila alba sa aiba follow si apoi retur fara sa fie fault, o sa zic atunci ca lovitura a fost corecta.
User avatar
DragosLucian
Jucator
 
Posts: 84
Joined: Thu Dec 13, 2012 2:13 am

Next

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron