campionatul national de amatori

Bine ati venit ! Aici scrieti despre experiente si alte chestii generale legate de biliard, daca vreti sa filozofati, sa analizati ...... Va rog nu postati despre categorii care au topic separat cum ar fi vanzare, live stream ....

campionatul national de amatori

Postby madfox » Mon Jul 25, 2016 7:57 pm

Ultima gaselnita a FRB ... Mai multe detalii gasiti pe siteul lor ... Ce parere aveti ?
INFORMATII IMPORTANTE PRIVIND CAMPIONATUL NATIONAL DE BILIARD AMATORI: Scopul acestui nou proiect (campionat national dedicat amatorilor) vizeaza tocmai acest lucru ... o putem privi ca Divizia B sau Liga Secunda la fotbal ... Un jucator legitimat la un club sportiv / Federatie nu este automat un jucator profesionist (sunt doar cativa jucatori de acest nivel in Romania)... Momentan vom face un test in Bucuresti, iar incepand cu 2017 dorim sa extindem proiectul in toate orasele (acolo unde exista cel putin un club de biliard). Cine va avea drept de participare: toti jucatorii legitimati la un club sportiv afiliat Federatiei (exceptie jucatorii incadrati la nivel profesionist - lista va fi prezentata inainte de startul primei etape). Jucatorii care doresc sa participe la Campionatul National de Biliard Amatori vor fi clasati / vizati la Categoria 2 (conform legitimatiei) si vor avea de achitat o taxa anuala mai mica (doar 40 lei) decat jucatorii clasati la Categoria 1. In schimb jucatorii de Categoria 1 vor putea participa atat la Campionatul National de Seniori cat si la Campionatul National de Amatori (cu exceptia jucatorilor de nivel profesionist), dar viceversa nu se aplica. Pentru a facilita demersurile (in special jucatorilor care doresc sa se legitimeze pentru prima data) dosarul necesar legitimarii se poate inmana responsabilului de acest proiect (Andrei Popa). Acesta le va centraliza si depune la sediul Federatiei. Sub ce forma se va desfasura? Campionatul va fi structurat anul acesta pe 10 etape + Masters si se va juca exclusiv bila 8. Cand va incepe? Campionatul va incepe in principiu in ultima saptamana a lunii iulie si s-a ales ziua de duminica pentru desfasurarea etapelor pentru a putea participa si posibili jucatori care nu locuiesc in Bucuresti. Premierea va consta in cupa, medalii, diplome si sume de bani alocate din fondul de premiere. Taxa de participare pe etapa va fi 50 lei / jucator din care 30 lei / fond premiere iar la Masters va fi 70 lei / jucator din care 50 lei / fond premiere. Locatia de desfasurare a campionatului va fi cel mai probabil King's Club. Toate informatiile vor deveni oficiale in momentul in care vom crea EVENT cu prima etapa, pana in acel moment orice dezbatere (constructiva) sau sugestie este binevenita.

Avand in vedere intrebarile privind diferentierea jucatorilor legitimati categoria 1 si categoria 2 venim cu urmatoarele precizari: Jucatorii categoria 1 (toti jucatorii legitimati in prezent) platesc taxa anuala de legitimare in valoare de 70 lei, reavizare 60 lei si au drept de participare atat la campionatul national seniori cat si la campionatul national de amatori (daca nu au restrictie conform nivelului de joc). Jucatorii categoria 2 (legitimare incepand din aceasta saptamana) platesc taxa anuala / reavizare de 40 lei dar pot participa numai la campionatul national de amatori. Fiecare jucator isi poate alege categoria din care doreste sa faca parte si nu exista o restrictie din acest punct de vedere.
Tac de joc - P2 Leopard- Z3
madfox
Site Admin
 
Posts: 1575
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti

Re: campionatul national de amatori

Postby AlexandruM » Tue Jul 26, 2016 12:18 pm

Nu inteleg scopul acestei initiative, tinand cont de faptul ca suntem varza cu prima divizie a biliardului.

Care sunt amatorii pentru care este conceput acest concurs? Cu titlu de exemplificare: Alex Cotescu, Catalin Iliescu? Sau Cosmin Gherman si Ionut Ciobanu? Sau federatia are in vizor jucatori slabi, pe cei ce leaga 3-5 bile consecutive? Vor veni acest jucatori din tara la Bucuresti, cheltuind sume maricele pentru a se intrece cu altii ca ei, in special la o disciplina care nu prea face corect diferenta intre valori, cum este Bila 8?

Daca este o versiune extinsa a Echipei de Joc (cu toate ca EJ este un concept foarte reusit si pe care il sustin cu toata sinceritatea, fiind o adevarata pepiniera a biliardului bucurestean), nu va avea mari reusite, deoarece jucatorii din provincie nu vor fi stimulati sa cheltuie suma mari pentru a obtine nimic in schimb.
Care sunt avantajele si prestigiul titlului de campion national la amatori? Doar titulatura?

Intotdeauna am incercat sa-mi cresc nivelul de joc si sa ma bat cat pot de bine cu granzii acestui sport, astfel tendinta fireasca este sa ma inscriu la Divizia 1 pentru a-mi incerca cu adevarat puterile si a vedea valoarea mea raportata la cea a jucatorilor de top, nu de a-i evita pe acestia.
CN pentru amatori poate fi vazut doar ca o modalitate de a intra in bani pentru jucatorii medii, desi acelasi scop putea fi atins si prin organizarea unei singure Divizii cu premierea jucatorilor in functie de nivelul acestora de joc si taxa de inscriere.

Oricum, urez Federatiei succes si rabdare si putere lui Andrei Popa, care se va ciocni personal de toate problemele ce urmeaza sa apara. Bafta.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Mezz ZZ38 + Ignite shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 755
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: campionatul national de amatori

Postby amabilu » Tue Jul 26, 2016 4:25 pm

Da,am scris parerea mea pe topicul nepotrivit asa ca nu mai repet decat o fraza.

Asa va trebuie daca lasati niste puslamale sa se joace cu acest sport.Singura solutie e o federatie paralela,dezafilierea celei vechi si un nou inceput.In rest ,frectie,vrajeala si asa mai departe.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: campionatul national de amatori

Postby wowscortcher » Thu Aug 04, 2016 4:23 pm

1. Nu mi se pare o idee proasta. Cand joc vreau sa am si posibilitatea sa castig, nu sa pic contra unui jucator pentru care biliardul este sursa de venit si/sau principala activitate in viata. Nu-mi place sentimentul sa stiu ca pierd meciul imediat dupa tragerea la sorti, inainte sa inceapa meciul.
Mai mult, orice competitie in plus poate ridica sportul. Chiar si 1 jucator nou daca a adus in scena, este o misiune reusita.

Poate imi scapa mie ceva, totusi. Ce dezavantaje apar pentru fanii/jucatorii biliardului?

2. Amabile, poti sa te mai si abtii de la comentarii de genul. Am citit multe ineptii scrise de tine.

Asa va trebuie
--> ce inseamna "asa". ce rau s-a petrecut?
--> cine sunt "va"? tu nu esti inclus?

Singura solutie
--> de ce ar fi o singura solutie? e nevoie de un ultimatum?
Contact:
mail: wowscortcher@gmail.com
skype: alexandru_stanciu_gl & alexandru.stanciu012@hotmail.com
tel: 0756 790 550
User avatar
wowscortcher
Pionier
 
Posts: 47
Joined: Fri Jan 22, 2016 12:08 am
Location: Bucuresti

Re: campionatul national de amatori

Postby amabilu » Thu Aug 04, 2016 4:52 pm

@wowscortcher
Regula pe forumul asta e sa fim cel mult ironici daca nu suntem de acord cu parerea celuilalt.Acum vreo cateva saptamani chiar apreciam faptul asta ,ca nu ne jignim pe forumul asta.Ar fi trebuit sa te conformezi etichetei daca aveai bun-simt.Asta nu e unul dintre forumurile cu care esti obisnuit si unde cei ca tine isi permit chestii de genul asta.Ori iti revizuiesti limbajul ori vei fi ignorat.Suntem prea putini ca sa ne permitem sa ne tratam cu mitocania specifica altor forumuri.Spor la bile si la educatie!
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: campionatul national de amatori

Postby arnydm » Thu Aug 04, 2016 6:37 pm

Nu te ambala prietene amabil… n-a jignit omul pe nimeni. Ceea ce a subliniat omul cu întrebările de rigoare sunt lucruri pare pot fi încadrate pe la inepții, aberații, chestii de genul. Sigur, putea fi mai elegant dar chiar nu cred că te-a jignit, cum nu cred că a avut intenția. Ceea ce n-am înțeles eu din ceea ce a spus omul acolo este altceva… să zicem că vor fi un număr de 10 jucători care nu pot participa la ambele competiții ( gen Ladany, Braga, Cristea, etc ) dar ce șanse ar avea un amator de gradul II contra unui jucător de rangul I existent gen Alicuș, Dragne și tot așa… nu tot bătut dinainte de a intra la masă s-ar chema? Nu contest însă ideea că orice competiție în plus poate ridica sportul… dar sincer mă îndoiesc că această competiție are alt scop decât acela de a aduna fonduri pe la Federație. Și dacă tot a venit vorba despre aceasta… eu unul nu cunosc și nici nu acuz pe cineva de pe acolo. Dar din punctul meu de vedere cei care se ocupă cu organizarea competițiilor au demonstrat că sunt pe un drum descendent către faliment. Nu au reușit să păstreze ( nu mai vorbesc de a le înmulți ) competițile pe zone restrânse, gen Dobrogea, Moldova Nord-Sud, etc… astfel s-a ajuns ca faza finală să fie și unica fază iar prezența a fost una grăitoare. Nu cunosc cauzele, eu doar comentez rezultatele activității dumnealor. Ceea ce pot spune concret la ora aceasta este următorul aspect… fără atragerea singurilor oameni care ar putea ține sportul în viață, adică patronii cluburilor importante de biliard din diferite localități sau zone nu are cum să existe o competiție cât de cât reprezentativă la nivel organizat. Mai departe deja sunt povești frumoase… vise. Dar împreună, adică Federația și acele cluburi care probabil s-ar afilia dacă s-ar găsi soluții reciproc avantajoase ar fi o șansă să avem ceva mai pe așteptările noastre. O idee ar fi exploatarea posibilelor rivalități între zone, orașe, chiar cluburi. Un fel de campionat al cluburilor dacă s-ar putea numi astfel… gen Sereno - Tac, ca exemplu. O competiție cu echipe de 5, date clare. Eu asta am auzit discutându-se pe plan local, ar fi interes pentru așa ceva în Constanța. Nu știu dacă se vor găsi numitori comuni dar cine știe… poate fi un început, un nou început. Eu zic că la nivel de club ar trebui găsită soluția, orice altă variantă nu văd cum ar putea avea un viitor în domeniu.
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 456
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Re: campionatul national de amatori

Postby amabilu » Thu Aug 04, 2016 7:09 pm

Amice arnydm,m am ambalat chiar mai mult in primavara propunand sanctiune, cand un alt user a avut aceeasi atitudine fata de tine la discutia despre fumat,cred ca iti amintesti si ai remarcat aspectul.Ce pot sa spun decat ca apreciez reciprocitatea!Inseamna ca am gresit atunci cand am sanctionat tonul dipretuitor la adresa ta si e timpul sa devenim, putin cate putin, la fel ca celelalte forumuri impregnate de marlania specific romaneasca.Ceea ce nu intelege colegul nostru si spre surprinderea mea nici un membru vechi ca tine, e faptul ca suntem o comunitate extrem de mica ,multi ne cunoastem intre noi si pastram o anumita rezerva la capitolul contradictorialitate pentru ca eventuala lipsa de respect poate mina relationarea din afara forumului.Intotdeauna am vazut forumul asta ca pe un fel de club de gentlemani.Atitudini din astea dispretuitoare merg la forumurile manelizate si prin numarul userilor ,acolo unde anonimitatea din spatele ecranului iti da aripi de zmeu si lipsa de educatia nu e observata de nimeni.Aici nu e cazul,macar pentru faptul ca nu suntem atat de anonimi unul pentru altul daca respectul nu este o valoare unanim acceptata intre noi.

Mai clar de atat nu ma pot exprima,cine vrea sa inteleaga, intelege.

On topic
Vad ca si tie ti e frica sa o spui direct de parca i ai cunoaste sau ti ar lua boii de la bicicleta.Il cunosti personal pe Visoiu sau ce?Atat timp cat structura oficiala cea mai inalta si cuprinzatoare din biliardul romanesc federatia adica,e o mana moarta care nu are nici cea mai mica contributie nu la dezvoltarea ci la existenta insasi a sportului asta,e alta solutie decat desfiintarea si un nou inceput sau o alta conducere?Doar a spus concret cu subiect si predicat chiar madfox cat de grav stau lucrurile acolo.Adica sa merg pe atitudinea ta relativa gen"nu stiu,nu cunosc,nu ma pronunt,nu vreau sa judec"sau sa ii dau credit lui madfox care a spus toata situatia asa cum este si inca de ceva ani de zile?

Mi se pare stupid sa incerci sa faci ceva pe langa federatie cand ai avea un spor infinit mai mare benefiind de aportul activitatii federatiei.Pai un om smecher(in sensul bun) si descurcaret ca OMN(omul in maieu negru) ar face minuni din pozitia de sef al federatiei daca s ar implica.Uite cum e biliardul bucurestean acum si cum era acum 3 ani pana sa intre serios in joc.Chiar clubul TAC nu ar fi fost ce e fara el.Am sperat ca va avea ambitia asta sa se ocupe de biliard la scara nationala dar se pare ca se rezuma la clubul lui si la noua pasiune,pokerul.Nu i nimic,pot fi si altii entuziasti si cu simt practic ca el,sa speram ca nu e singurul in toata tara asta.Deci,parerea mea e ca solutia cea mai potrivita pentru dezvoltarea sportului e aceeea sa se ocupe de aceasta activita institutia cea mai indrituita,adica federatia.Altfel se pune prosteste caruta inaintea boilor.Cred ca e inutil sa explic de ce initiativa privata nu poate avea succes mai ales intr o tara in care sportul respectiv e practic invizibil.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: campionatul national de amatori

Postby arnydm » Thu Aug 04, 2016 8:29 pm

Prietene… las-o mai moale că iar te ambalezi degeaba. Pe Gabi Vișoiu îl cunosc cam ca oricine din provincie, adică din vedere. Nu pot să aduc argumente în apărarea sa dar nici nu pot să accept păreri neargumentate. Poți să repeți ce a făcut omul în maieu pentru biliardul românesc? Hai să nu comparăm un business personal cu activitatea unei federații… omul în maieu seamănă cu Gigi ( ca o comparație a investițiilor făcute, nu vreau să se înțeleagă că spun acum ceva de genul că este un incult sau chestii de genul ) dar sincer l-ai vedea tu pe Gigi făcând treabă în funcția de Președinte al Federației de Fotbal? Omul în maieu a făcut exact ceea ce a făcut Gigi… s-a înconjurat de oameni din fenomen pe care îi plătește ( probabil ) și își vede de treaba lui. Ideea era să nu amestecăm lucrurile… nimeni nu vrea să piardă bani din ceva personal și chiar dacă o fac este treaba lor. Ceea ce spunea Iulian despre Gabi este subiect de discuție dar nu mă pot implica pentru că nu cunosc absolut nimic despre ce se întâmplă acolo. Am spus doar și repet dacă este cazul că văd cum elanul la nivel de federație s-a stins, se îndreaptă spre faliment dacă continuă în modul acesta, dar asta e cu totul altceva, nu pot acuza din auzite pe cineva, inclusiv pe Gabi Vișoiu. Da, pot spune că este de vină pentru direcția în care se îndreptă federația dar nu am nici un cuvânt de spus și nici o putere pentru a îndrepta situația aceasta, nici măcar nu pot oferi o alternativă. Nu pot garanta că altă conducere va fi mai cu moț, m-am săturat de schimbările politice din ultimii 26 de ani care mi-au adus exact ceea ce se vede. Cu alte cuvinte sunt sătul, nu mai cred în nimic și îmi este suficient să îmi continui existența pe care tot alții mi-o trasează… dacă tu crezi altceva este dreptul tău, mult succes cu așteptările! ;) :D E bine să fi optimist, măcar cât ești tânăr.
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 456
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Re: campionatul national de amatori

Postby amabilu » Thu Aug 04, 2016 9:31 pm

Stii vorba aia ,vorbim impreuna si ne intelegem separat?Degeaba crezi ca te contrazici cu mine,sunt mai putine pareri proprii ale mele decat crezi.

Exemplificare:Chestiunea cu federatia este suta la suta extrasa din ce a spus madfox de a lungul timpului.Nu am luat o pe nemestecate ci am judecat ca este perfect logica tinand cont de starea de lucurui actuala in care federatia este o simpla fantoma.Iar de aici a banui ca exista fraude in lipsa unui audit nu e decat un pas pe care totusi eu nu l am facut,tot ce am acuzat au fost rezultatele zero barat pe masura activitatii zero barat.

Ce a facut OMN pentru biliardul romanesc?Cine a zis ca a facut ceva?Eu?Daca citeai atent vedeai ca am spus "bucurestean".Daca tu nu vezi emulatia din ultimii 2 ani esti chiar rauvoitor.Chiar si asa branzit fenomenul ,cum e acum era de neinchipuit in urma cu trei ani.
Si nu tre sa ti atat eu ce a facut Dobre ca stii si tu.Asta ce am zis mai sus,si clubul TAC...Pana sa vina el era o hruba goala la orice ora din zi si din noapte.A facut in iarna un megaturneu nu numai pentru romania ci si pentru Europa.Si in primul rand conceptul BKO,biliardul din Bucuresti cam asta inseamna,sa nu se supere miscari gen echipa de joc.

De ce compari un om normal si decent cu un semianalfabet care injura pe toata lumea si face circul de pe lume?Dobre a fost onest si a pornit la drum din pura pasiune,are destula minte sa nu si faca iluzii ca o sa scoata nu stiu ce bani din afacerea cu biliardul.Oricum nu vreau sa l mai laud ca nu i au murit laudatorii.Dar sa contesti faptul ca biliardul din Bucuresti are o fata de neinchipuit acum cativa ani e chiar o gluma.

Sunt multi alti presedinti de federatii sportive oameni de afaceri ,nu sunt toti fosti sportivi notorii.Deci nu tine comparatia cu Becali nici din punctul asta de vedere.

Si de unde ai scos o cu optimismul?Am zis ca cineva trebuie sa faca ceva si am aratat care e sensul logic al lucrurilor.Nnu sunt optimist deloc mai ales cand vad ca lumea nu e prea interesata nici macar sa discute fenomenul.Cate discutii am deschis aici cam nimeni nu a marsat,doar cateva exceptii sporadic.

Si nu inteleg de unde tot spui ca ma ambalez,ai un indicator parapsihologic de ambalare?Ti am zis punctul meu de vedere politicos si civilizat,daca nu ti convine, eu nu am ce sa ti fac.Sau daca vrei sa ai ultimul cuvant ,nu e nicio problema,eu mi am spus deja punctul de vedere si nu mai am nimic de adaugat.Dar vreau sa fie clar ca sa nu mai vad interpretari ,parerea mea e ca federatia e principalul responsabil pentru ca ratiunea ei de a fi e sa faca ceva.Daca nu se vede nimic e clar ca ori nu se face ,ori e frauda ,ori se face prost ori toate la un loc.Sa vina altii.Mai rau decat atat nu poate sa fie,asta ca raspuns la comparatia nelalocul ei cu politica.Cu politica poa sa fie si mai prost si mai bine,si mult mai prost si mult mai bine.Cu biliardul, mai putin decat a facut federatia nu putea face nimeni tinand cont ca nu a facut, practic, nimic,nimic.

Deci nici asta,nici vorba ca as fi optimist.Nici macar revoltat cum eram la inceput nu mai sunt.Pur si simplu stau si contemplu miscarea biliardistica nationala sub forma dansului mustei fara cap in galeata.Iar cand vezi cativa polonezi in fazele terminale ale CM parca te gandesti ca poate am putea si noi daca...si cu parca...am fi toti intr o barca...fara hoti...si asa mai departe...
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: campionatul national de amatori

Postby arnydm » Thu Aug 04, 2016 10:09 pm

Se vede treaba că ești ambalat. Dacă tu crezi că vreau să am musai ultimul cuvânt te înșeli. Am să mă abțin de la orice răspuns dar te rog să citești de la început toată discuția, să vezi de unde a plecat și unde a ajuns. Uneori ești atât de categoric încât nu mai au rost comentariile… și nu spun asta ironic ci serios. Nu am de gând să mă cert cu nimeni și mai ales cu un amic de conversații pe teme de biliard pentru subiecte ce nu mă privesc direct… una este să-ți dai cu părerea și alta e să te duci cu ea-n mormânt. Așa că fie cum zici tu, să fie bine ca să nu fie rău. Alt Gigi.
Linux forever!!!
arnydm
Balls Master
 
Posts: 456
Joined: Tue Dec 15, 2009 9:44 pm

Next

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

cron