Tac Classic Phantom Break & Jump

Spune si celorlalti parerile tale despre tacuri, produse, pastile, mese etc Cat mai multe informatii ajuta pe cei din comunitatea biliardului sa aleaga mai bine ! Daca te intereseaza parerile altora, fa o cautare inainte sa postezi o intrebare despre un produs. Poate vei afla mai repede informatii utile. ATENTIE : ACEASTA NU ESTE O SECTIUNE PENTRU RECLAME !

Tac Classic Phantom Break & Jump

Postby catalinusbv » Tue Oct 11, 2016 5:10 pm

Salut !

Mă poate cineva ajuta cu un review sau câteva păreri asupra unui tac Classic Phantom Break & Jump ?

Sunt tentat de achiziționarea unuia, dar înainte mă gândeam să aflu și câteva impresii de la cineva care a încercat sau deține un astfel de model.

De asemenea, dacă mi se pot oferi și alte sugestii despre un tac de break sau break & jump, buget 150 €, nou sau chiar și second, aș fi recunoscător !

Mulțumesc !
Player: Mezz EC7-C + WX700/HybridPro II
Break: Mezz PowerBreak Kai + DeepImpact II
Jump: iQ Cues Jump
Case: Hard Case 2/4
Exceed 4" Extender


There's always a shot ... you just have to find it.
catalinusbv
Jucator
 
Posts: 60
Joined: Wed Apr 27, 2016 10:11 am

Re: Tac Classic Phantom Break & Jump

Postby amabilu » Wed Oct 12, 2016 1:52 pm

Salut,

Prima sugestie e legata de faptul ca mai demult era o regula a prezentarii pe forum,vad ca nu se mai respecta.Acum noua regula e de a intra direct in subiect ,asta se respecta.Bine ai venit pe forum,deci!

A doua e legata de documentare.Daca rasfoiai putin forumul vedeai si pe aici niste pareri.Desi Classic e un brand de buget cum se spune acum,unii se declara multumiti cu produsele lor.Eu nu sunt dintre aceia,am avut tac de joc de la ei si nu am fost multumit de calitate.

Odata ce vei fi mai familiarizat cu domeniul vei afla doua fapte,unul foarte important si al doilea drept o consecinta a primului.Nu joaca tacul ci mana,nu sparge tacul ci mana.Asta e faptul important.Consecinta e aceea ca nu exista pareri obiective despre tacuri in ce priveste comportamentul acestora in joc/spargere ci doar pareri subiective si individuale.Toate tacurile joaca si sparg la fel ,ce le diferentiaza este doar design ul si calitatea lucraturii/materialelor.Comportamentul tacului se datoreaza exclusiv jucatorului.E adevarat ca marketingul producatorilor contrazice genul asta de afirmatii la fel cum o fac si unii indivizi mai snobi,mai slabi de simtul fizicii sau mai iubitori de efect placebo.Pentru a demonta prosteala tuturor acestora si a reveni in acord cu mecanica newtoniana ,ar trebui sa fie suficient faptul de a desena pe o foaie de hartie fortele care actioneaza asupra bilei.Din acest punct de vedere obiectiv nu exista argumente ca un tac poate juca mai bine decat altul.Ceea ce marketingul si miturile biliardistice ofera deseori drept fapte ,nu sunt decat niste afirmatii nerealiste care nu isi pot proba veridicitatea in mod stiintific ,cu atat mai mult cu cat nici macar nu exista studii sau simple experimente in acest sens.

In concluzie,iti dau acelasi sfat pe care l am dat aici tuturor.Cumpara ti tacul care sa ti placa de mutra lui si joaca cu el cat poti mai bine.Odata ce vei castiga experienta si vei sparge/sari si cu alte tacuri o sa ti dai seama singur care ti se potriveste mai bine dpdv al unor caracteristici obiective cum ar fi punctul de balans sau greutatea.Dar pana sa ai o anumita experienta nu vei "simti" care este cel mai bun pentru tine.Asa ca daca esti la primul tac de break,jump, ia l(e) pe oricare iti plac(e),nu e nicio diferenta intre ele pe care tu, in acest moment, sa o poti sesiza ca te ar avantaja la spargere.

Eu recomand sa iei separat tacurile, de jump si break.Pentru break poti folosi si un tac vechi cu o pastila dedicata sau poti cumpara un tac nou si ieftin.Momentan ,tacurile Dufferin care se gasesc in comert se preteaza f bine pt break avand un shaft foarte rigid si costa doar 161 lei.Poti sa iei dedicat sau combo,nou sau sh,ieftin sau scump dar sa stii ca e fix acelasi lucru pentru joc.Tacul de jump de la Classic a fost apreciat aici pe forum daca tot esti amator de review uri.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Tac Classic Phantom Break & Jump

Postby catalinusbv » Wed Oct 12, 2016 5:34 pm

În primul rând, mulțumesc frumos pentru răspuns !

Apoi, îmi pare rău dacă am intrat direct în subiect, dar așa am considerat pe moment, respectiv ceva scurt și la obiect... Ar fi trebuit să fiu mai atent cu regulamentul sau cu alte reguli nescrise de pe acest forum. Departe de mine ideea de a deranja sau supăra pe cineva. Deci dacă v-am ofensat pe dumneavoastră sau pe altcineva, rog să îmi acceptați scuzele !

Într-adevăr pe acest forum sunt nou, nu am mai mult de 5 luni "vechime", dar cu fenomenul biliardului și cel al snookerului pot spune că sunt familiarizat de ani buni, iar ca joc aș putea spune că dețin o experiență minimă spre medie.
Sunt perfect de acord cu ce spuneți dumneavoastră, domnule Amabil, joacă mâna, nu tacul, iar părerile despre anumite modele sau branduri de tacuri de obicei sunt subiective. Un tac trebuie să aibă și anumite aspecte estetice care să placă celui care joacă cu el, sau ceva pe care să îl atragă, dincolo de niște calități tehnice și proprietăți ale lemnului pe care probabil niciodată nu le va remarca direct.

Poate că însă nici eu nu m-am exprimat cel mai bine, și nu am pus în discuție toți factorii.
În momentul de față eu dețin un tac Cuetec Meteor și un tac de break & jump, ceva model Artemis, ambele cumpărate din țară. De niciunul însă nu sunt prea mulțumit.
Se prea poate să am și eu niște pitici pe creier de la care să se datoreze aceste nemulțumiri.
Una peste alta, mă aflu într-o oarecare căutare. De Classic Phantom Break&Jump despre care am întrebat, aș fi tentat pe moment, pentru că se încadrează în bugetul pe care sunt dispus să-l aloc în momentul de față. Dar am răbdare, sunt dispus și să aștept, să mai caut, să mă mai interesez și bineînțeles să mai strâng si bani.

Îmi pare rău dacă am deschis un topic pentru ceva despre care există deja informații pe forum, o să mai caut și în discuții, dacă spuneți că acest model a fost apreciat. Nu sunt neapărat amator de review-uri, dar aș fii vrut o imagine mai clară, cu atuurile si dezavantajele modelului, precum și o părere personală.

Mulțumesc frumos de sfaturi. Am să țin cont !

Numai bine și spor la bile !
Player: Mezz EC7-C + WX700/HybridPro II
Break: Mezz PowerBreak Kai + DeepImpact II
Jump: iQ Cues Jump
Case: Hard Case 2/4
Exceed 4" Extender


There's always a shot ... you just have to find it.
catalinusbv
Jucator
 
Posts: 60
Joined: Wed Apr 27, 2016 10:11 am

Re: Tac Classic Phantom Break & Jump

Postby amabilu » Wed Oct 12, 2016 10:59 pm

Nici vorba sa se supere cineva pe dumneavoastra sau ca ati fi ofensat pe cineva.Ne mai harjonim si noi si cu cate un nou-venit care sare direct la vesnica problema care tac e mai bun.Pentru ca intr adevar un tac poate fi mai bun decat altul dar pentru o anumita persoana deoarece prin particularitatile lui se potriveste modului de joc al acelei persoane.Dar a sti ce ti se potriveste vine abia dupa o perioada ,la inceput orice tac e la fel in mana lipsita de sensibilitate a neinitiatului.Dupe ce ne ati relatat nu e si cazul dumneavoastra.Daca as fi stiut ca sunteti familiarizat cu biliardul nu as mai fi facut niciun comentariu.Credeam ca sunteti incepatorul absolut care isi face prima "garderoba".Sper la randul meu ca nu v a deranjat tonul meu acid din prima fraza.

Avand experienta aveti toata indreptatirea sa va interesati de un anumit model.Eu nu il cunosc insa colegii mei sper ca va vor da mai multe detalii.Am zis ca tacul de jump de la Classic e apreciat,a fost o discutie recenta,un coleg de forum a cumparat tacul la recomandarea moderatorului AlexandruM si a fost foarte incantat de achizitie.Despre Phantom nu imi amintesc vreo discutie,dar probabil colegii nostri stiu mai multe si vor interveni pe subiect.Poate stie Alex si de modelul asta.

Inca o data va urez Bun-venit si sper ca veti deschide si in viitor noi subiecte de dialog.Spor la bile , spor la achizitia noului tac si cat mai multe spargeri reusite.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Tac Classic Phantom Break & Jump

Postby AlexandruM » Thu Oct 13, 2016 7:17 am

Bine ati venit pe forum.
Nu am avut experienta cu tacul Classic Phantom B&J, dar avand in vedere pretul sau, tind sa cred ca nu este cu mult superior tacurilor din gama Classic cu care am jucat.
Daca ai deja un Cuetek Meteor, nu vad rostul sa-l inlocuiesti cu ceva care in opinia mea este inferior. Nici tacul de la Artemis nu este cu mult mai rau decat Phantom.

In concluzie, as recomanda sa cumperi separat tac de spart si tac de jump. Iar ca sa obtii un salt calitativ, ar trebui sa te orientezi catre tacuri de spart peste 200 E. In acest pret s-ar incadra excelent un Predator BK2 s/h, iar tacuri de jump sunt suficiente pe piata s/h, ai de unde alege.

P.S. Care este tacul de joc? Si ce anume nu iti convine la Meteor?
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Mezz ZZ38 + Ignite shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 755
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Tac Classic Phantom Break & Jump

Postby catalinusbv » Thu Oct 13, 2016 2:48 pm

Buna ziua !

Domnul Amabil, multumesc frumos din nou pentru raspuns si pentru urarile de bun-venit ! Este totul in regula, in niciun caz nu m-a deranjat tonul dumneavoastra.

Domnul AlexandruM, multumesc frumos pentru raspuns si opinie. In buna masura cred ca aveti dreptate si o sa mai am rabdare cu achizitia unui tac de break pentru ca intr-adevar cum spuneti si dumneavoastra, schimbarea sa fie si una calitativa fata de ce detin acum !

Ca si tac de joc, am in prezent un Players HXT 66 achizitionat in mai, anul curent, cu shaft tot de la Players, HXT Classic, pastila Kamui Black Soft. Mi-a placut ca si design, cautam si un tac oarecum mai sport. Pana acum se comporta destul de bine. As remarca ceva probleme cu tinta dar o sa il "imblanzesc". Posibil intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, sa urmeze si un upgrade la shaft.
Anterior am avut un Dufferin, nu stiu modelul, dar nimic fancy, ceva la 60-70 de euro,cumparat la sfarsitul lui 2010 de pe biliardshop.ro, nu stiu daca mai exista site-ul. Oricum, a rezistat grozav si m-a ajutat semnificativ la dezvoltarea personala.
De aceea, pe aceasta cale, recomand celor care sunt la inceput sau vor sa se apuce de acest minunat sport sa incerce tacuri din gama Dufferin.

Apoi, eu nu prea sunt fanul manusilor, mi se pare ca nu prea simt tacul cum trebuie, iar la Meteor, daca nu ai manusa, dupa 3-4 spargeri nu prea mai aluneca calumea si trebuie un pic sters. De asemenea, la bila 9 si 10, mi se pare ca uneori nu prea ai control deloc pe spargere. La bila 8 in schimb, se comporta OK.
E placut ca iti ofera senzatia de greutate, chiar daca are 19 oz, iar pastila se tine oarecum in parametrii optimi.
In esenta cam aceleasi defecte si atuuri pe care le remarca orice posesor mi le pot exprima si eu si in buna masura caut altceva.


Cam atat.


O zi buna si spor la bile !
Player: Mezz EC7-C + WX700/HybridPro II
Break: Mezz PowerBreak Kai + DeepImpact II
Jump: iQ Cues Jump
Case: Hard Case 2/4
Exceed 4" Extender


There's always a shot ... you just have to find it.
catalinusbv
Jucator
 
Posts: 60
Joined: Wed Apr 27, 2016 10:11 am

Re: Tac Classic Phantom Break & Jump

Postby amabilu » Thu Oct 13, 2016 11:06 pm

Buna seara,

Domnul catalinusbv,nu aveti pentru ce multumi,asta e rolul forumului,sa dialogam si sa raspundem intrebarilor atat cat ne pricepem.Pe de alta parte nu trebuie sa va simtiti obligat sa folositi pluralul in adresare cu toate ca apreciem politetea pe care o manifestati.

Daca imi permiteti revin cu cateva consideratii pe topicul dumneavoastra.Sunt lucruri pe care chiar daca le cunoasteti nu strica sa le repetam.Un tac mai bine cotat sau mai scump nu va aduce neaparat mai mult control.E posibil (poate chiar probabil) sa aduca un plus doar daca s ar intampla sa aiba unele caracteristici care sa vi se para mai potrivite,in primul rand legate de punctul de balans si greutate apoi altele cum ar fi rigiditatea,grosimea butt ului,feelingul loviturii.Fiecare prefera instinctual alte valori ale acestor caracteristici.Una e sa spargi cu un tac pe care il simti comod si una e sa te simti inconfortabil ca si cum ai avea un ciomag in mana.In rest,capitolul spargere este o ecuatie cu prea multe variabile.Din punctul meu de vedere spargerea controlata e un mit pe care am si incercat sa il demontez intr un topic nu foarte indepartat care se numea "break mith busted".Recunosc ca sunt jucatori cu o spargere oarecum constant buna dar nici macar asta nu le garanteaza victoria.SVB,cel mai bun spargator din zilele noastre, a fost tradat chiar de spargere in ultimele doua finale de campionat mondial.Am facut o invitatie tuturor celor care ma contrazic in legatura cu spargerea controlata sa faca o statistica simpla urmarind meciurile de la un concurs banal.Eu zic ca si acolo vor gasi aproximativ acelasi procent de spargeri bune.Diferenta dintre un jucator bun care stie sa sparga participant la un concurs BKO si un jucator de top e aceea ca jucatorul de top fructifica intr o masura mult mai mare si celelalate situatii,nu doar spargerile sale reusite.In fine,e opinia mea,a unui sceptic care crede in legile fizicii ,statistica si probabilitate si care pune existenta acestui mit pe seama credintei si dorintei omului de a se afla in control.Nu vreau sa fiu inteles gresit,exista tehnici de spargere in mod evident, iar acestea imbunatatesc rezultatul spargerii dar nu sunt infailibile si rezultatul spargerii este tributar hazardului intr o masura mult prea mare ca sa vorbim de un real control.Hai sa ne gandim un pic,toti jucatorii de top rezolva aproape fara exceptie fiecare masa accesibila care apare,diferentierea castigatorului este consecinta negocierii spargerilor mai putin reusite,ale lui si ale partenerului de joc adica,in ultima instanta,consecinta spargerii.

Referitor la tinta,stiti bine ca tacul nu are treaba cu asta.Daca ati fi avut un tac cu varf subtire v as fi recomandat sa treceti la varf de 13.Avand 12,75 sunteti cam pe acolo asa ca mai asteptati upgrade ul ca nu prea aveti variante momentan.La varf subtire nu are rost pana nu rezolvati tinta,iar shaft la acelasi varf ce rost mai are?Daca va doriti un tac nou e altceva dar asta nu are legatura cu performanta.

Tintirea se rezolva odata cu cresterea numarului de bile si cu ceva antrenament specific.E preferabil sa aveti niste driluri uzuale in loc sa bagati bilele la intamplare.Invatatul in biliard tine de repetitivitatea care creeaza automatismul.E ca la scoala,mai usor se invata poeziile repetand una cate una de mai multe ori de la cap la coada decat invatand versuri din toate poeziile in acelasi timp.

Ultimul sfat pe care imi permit sa vi l dau e sa incercati si sa probati mai multe inainte de a face o alegere.Cand sunteti in club si observati un tac care va face cu ochiul prezentati va,intrati in vorba ,socializati si cereti permisiunea sa dati cateva lovituri cu el.Daca va place in mod deosebit feelingul loviturii incercati sa identificati caracteristicile lui,tipul de joint,greutatea,punctul de balans.
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Tac Classic Phantom Break & Jump

Postby catalinusbv » Fri Oct 14, 2016 10:17 am

Bună dimineața !

Chiar dacă forumul are rol conversațional, cred că așa este corect să mulțumesc celui care îmi răspunde și îmi oferă o opinie, mai ales la un topic deschis de mine, indiferent de aspectele atinse în discuție. Pluralul și pronumele de politețe le folosesc ca și formă de respect, nu vă cunosc personal și cu siguranță dețineți o experiență mai vastă decât a mea atât în domeniul biliardului cât și pe acest forum. Nu este nici pe departe o formă de lingușeală, ironie sau altceva, nu sunt genul. Dar cu timpul o să schimb tonul într-unul mai amical dacă așa considerați. :D

În al doilea rând, sunt de acord cu dumneavoastră, urmăresc atunci când timpul îmi permite diverse campionate și turnee la nivel european și mondial și este adevărat că procentul spargerilor bune spre foarte bune este în echilibru cu al celor mai puțin reușite. Dar așa cum ați spus, nivelul ridicat al jucătorilor, le permite să intre în control la masă și să închidă jocul.La noi însă, fără o spargere bună, mai greu să termini un frame fără 2-3 reveniri la masă (bineînțeles există și excepții). De aceea cred că se caută excesiv controlul și calitatea asupra spargerii și este perfect normal aceast deziderat în România. Evident că intervin hazardul, antrenamentul și alți factori. Eu unul chiar dacă mi-aș lua mâine un BK3, PowerBreak sau alt tac de break considerat de top și cel mai probabil nu îmi vor crește semnificativ jocul.
Eu ce caut este un tac cu care să mă simt comod și să îmi dea un plus de încredere față de uneltele avute actualmente în trusă, iar ulterior să ma ajute să mă dezvolt.Din cauza acestor nevoi am și pornit topicul :)

Înțeleg la ce vă referiți, schimbarea shaftului nu este în momentul de față o opțiune, iar în viitor va veni probabil din curiozitate.

O încerc să țin cont de ultimele sfaturi precum și să ajung la o chimie mai bună între mână și tac ! :D

O zi bună ! Să auzim de bine !
Player: Mezz EC7-C + WX700/HybridPro II
Break: Mezz PowerBreak Kai + DeepImpact II
Jump: iQ Cues Jump
Case: Hard Case 2/4
Exceed 4" Extender


There's always a shot ... you just have to find it.
catalinusbv
Jucator
 
Posts: 60
Joined: Wed Apr 27, 2016 10:11 am

Re: Tac Classic Phantom Break & Jump

Postby AlexandruM » Fri Oct 14, 2016 3:18 pm

Daca tacul Meteor deranjeaza cu modul in care luneca, Classic Phantom va proceda la fel, intrucat se vede si din poze ca este acoperit cu lac, mai ales ca a fost vopsit in culoarea neagra. Asadar pentru a evita aceste neplaceri trebuie sa va orientati catre tacuri cu shaft de lemn nelacuit, preferabil sa il testati in timp. Reciproca e valabila si pentru tacul de jump.

Colegul Costin Urlateanu avea un tac Joss ThorHammer, nu stiu daca il vinde si la ce pret, dar daca va place modelul il puteti intreba.

Tacurile Players sunt o alegere buna, care pot tine pasul chiar si cu un nivel de joc foarte ridicat.

In ce priveste hazardul loviturii de spargere, nu pot fi de acord cu aceasta afirmatie. Lovitura de spargere poate fi imblanzita, poate deveni predictibila, cu un rezultat destul de stabil, astfel incat sa ofere, celui care ii dedica destul timp si exercitiu, avantajul necesar sa invinga in lupta cu un adversar egal.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Mezz ZZ38 + Ignite shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 755
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Tac Classic Phantom Break & Jump

Postby catalinusbv » Fri Oct 14, 2016 4:05 pm

Bună ziua !

Mulțumesc frumos de informații, am să mă mai interesez. Din poze, cam așa pare să se prezinte cum spuneți și dumneavoastră. Am să încerc să iau legătura și cu colegul.

Toate cele bune !
Player: Mezz EC7-C + WX700/HybridPro II
Break: Mezz PowerBreak Kai + DeepImpact II
Jump: iQ Cues Jump
Case: Hard Case 2/4
Exceed 4" Extender


There's always a shot ... you just have to find it.
catalinusbv
Jucator
 
Posts: 60
Joined: Wed Apr 27, 2016 10:11 am

Next

Return to Descrieri Tacuri, Produse

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron