Andrei Popa, primul cuemachitor roman

Bine ati venit ! Aici scrieti despre experiente si alte chestii generale legate de biliard, daca vreti sa filozofati, sa analizati ...... Va rog nu postati despre categorii care au topic separat cum ar fi vanzare, live stream ....

Andrei Popa, primul cuemachitor roman

Postby amabilu » Mon May 07, 2018 11:18 am

Pentru cei care s ar intampla sa nu fie la curent, postez aici linkul catre blogurile lui Iulian Dragne si Alexandru Marcoci in care se vorbeste despre primul mester roman de tacuri. Roman doar la origine, asta e situatia insa, tinand cont ca a plecat la 18 ani, putem spune ca e roman autentic, format aici, la noi.

Initial am fost mai retinut in privinta lui , credeam ca e , asa, mai amator, insa filmuletul cu prezentarea mi a depasit toate indoielile. Chiar daca nu este la cel mai inalt nivel, asa cum recunoaste el insusi, este totusi un constructor care respecta cu minutiozitate tot procesul laborios de executie al unui tac. Este un mester autentic, ce mai calea, valea!

Eu personal am fost cucerit de autenticitatea, buna-crestere, simplitatea, sinceritatea si tot ce transpare din acest interviu. Mi se pare un om de o calitate foarte buna. Felicitarile mele!

Felicitari si lui Alex ca l a descoperit , lui Iulian pentru curajul si increderea de a comanda la el si amandurora pentru realizarea acestui interviu.

Astept cu mare curiozitate primele review uri despre tacuri si alte impresii despre om dupa relationarea directa.

Spor la bile tuturor!

http://bilebile.blogspot.ro/
http://time4billiard.blogspot.ro/
My name is Troll,James Troll!

One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.

Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4
amabilu
Hero Member
 
Posts: 554
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:06 am

Re: Andrei Popa, primul cuemachitor roman

Postby AlexandruM » Mon May 07, 2018 12:02 pm

Incep eu primul :)

Publicarea interviului a coincis cu momentul pregatirii de catre Andrei a venirii sale in Romania, in timp ce discutam despre interviu (mentionez ca era ora 3 dimineata la el) m-a intrebat daca am nevoie de ceva din State ca mi le poate aduce in bagajul sau, mai mult in gluma decat in serios i-am zis ca un prieten are nevoie de o extensie intre butt si shaft pentru un tac Mcdermott, pana am apucat sa-i comunic prietenului ca ii fac rost de extensie, Andrei m-a si anuntat ca extensia este gata, polishata, finisata, dar fara a fi data cu lac. A durat vreo 20 de minute, cum zice dl. Earl Strickland - How strong is that? Astazi extensia va lua calea Chisinaului si speram sa fie pe gustul posesorului.

Referitor la bijuteriile lui Iulian, Buzduganul (tacul de spart) si Harapnicul (tacul de jump) in realitatea arata foarte foarte bine. Finisate cu un lac foarte lucios, cu tricolorul Romaniei care iese in evidenta, dar ramane discret, arata demential, iar lemnul de diamant (dymonwood) si cel de amboyna burl te atrag sa le tot privesti si privesti.

Tacul de jump are, spre surprinderea mea, diametrul pastilei sub 13 mm, desi majoritatea constructorilor le fac 13 mm sau chiar 14mm. Eram sceptic la inceput, dar cand am dat loviturile sarite, totul a devenit, cum zice englezul "efortless". Sare alba incredibil de usor. Unicul lucru ce l-as "reprosa" este faptul ca imbinarea intre cele doua manere (pentru lovituri de jump lungi si scurte) nu este facuta intr-un sistem de desfiletare rapida, motiv pentru care desfiletarea manerului dureaza un pic, dar poate asta a si fost intentia mesterului, cat desfiletezi, admiri frumusetea lemnului de amboyna, te echilibrezi emotional si iti iese jumpul ca la carte.

Tacul de spart are o lovitura usoara, se simte lejer in mana, dar produce daune semnificative, exact ca un buzdugan usor de purtat si strasnic in actiune. Lemnul de dymon si trecerea tricolorica catre amboyna arata spectaculos, pentru a scoate in evidenta frumusetea ai nevoie de multa lumina la masa de joc si in jurul acesteia, astfel incat, dupa spargere, adversarul sa fie fermecat de jocul de culori, iar tu sa-ti vezi linistit de treaba cu putinele bile ramase pe masa. As "reprosa" aici doar solutia ferulei si pastilei dintr-o bucata, materialul fiind G 10, foarte aproape de phenolic, are sunetul ala specific de sticla si tine creta ceva mai pretentios. Laudabil ca jointul de imbinare este unul comun adica 3/8 x 10, cu alte cuvinte cred ca mai dureaza foarte putin timp pana cand Iulian va face rost de un shaft pe acest filet si va baga buttul la treaba de player cue.

In concluzie, tacurile KrindleKin arata si sunt facute extrem de bine, performanta este pe masura si daca va regasiti in lista celor care iubesc puritatea lemnului si apreciaza o textura si nuanta conceputa de Natura insasi, nu ezitati si intalniti-va cu Andrei Popa acum (pana pe 15 mai el este inca in Romania) si da-ti comanda de un tac asa cum vi-l doriti.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Mezz ZZ38 + Ignite shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 755
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Andrei Popa, primul cuemachitor roman

Postby madfox » Mon May 07, 2018 3:11 pm

Ha ha ha chiar ma gandeam sa pun un shaft de joc pe buttul ala de spart :lol: :lol: :lol: Am spart bine si cu jumpul by the way nu ar fi asa o problema
CHiar foarte bine. Pentru moment sunt foarte multumit de ele, parca mai mult le-as tine de frumusete dar sunt super ok si la treaba ca sa zic asa. Mai trebuie sa ma adaptez la spart dar ideea e sa am timp de joc. :D
Tac de joc - P2 Leopard- Z3
madfox
Site Admin
 
Posts: 1575
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron