by arnydm » Sat Aug 09, 2014 11:31 am
Nu sare nimeni pe nimeni. Abia acum am văzut postul ăsta, deci întârzierea mea este explicabilă prin absență... dar, evident, dicuția rămâne deschisă. Eu unul nu am văzut premierea CM-ului de care spui, nici nu era nevoie. Fiecare sport are momentele lui, îmi aduc aminte de acele vremuri când s-au pompat bani mulți în pool, când se câștigau 1.000.000.$... mult mai mult decât în snooker... nu contest că organizarea celor de la snooker nu este ( în momentul actual ) peste cea de la biliard, dar au avut și ei momente grele. Cât despre noi, românii... nici nu vreau să comentez. Nu de alta dar nu prea am ce... acesta este nivelul, acestea sunt posibilitățile. Nu vreau să folosesc cuvântul dacă, pentru că nu face decât să exprime ceva ipotetic. Vreau să încercăm să vedem lucrurile așa cum sunt ele iar adevărul este unul singur... spre exemplu, cu toată voința mea nu pot nici măcar să-mi permit să joc 2 ore pe săptămână... cu banii aceia fac altceva, mult mai util familiei mele. Acesta este adevărul, posibilitățile financiare fac diferența, de aceea vedem marketing la TV ( mai bine spus... vedeam, că acum nici măcar asta nu se mai poate! ), de aceea vedeam Predatoare pe tot drumul, pentru că oamenii chiar cred în ele. Discuția pe tema asta este amplă... continui exemplul personal spunând că eu unul nu mi-am permis să mă apropii de un Predator. Despre nerealizările celor ce i-am văzut la TV... am mai spus-o și o repet. Nimeni nu ajunge un mare sportiv fără a se pregăti, iar acest lucru trebuie făcut de la o vârstă fragedă. Când o să vedem acel exemplu ideal, cu un copil talentat, plin de bani și cu dorința de deveni mare, ajuns la o maturitate care să-i permită participări la concursurile de elită și care ar obține rezultate grandioase probabil o să spunem ce buni suntem noi românii... până atunci ne mulțumim cu ce avem, cu ce vedem, și asta numai pentru că acei participanți își pot permite și au timpul necesar pentru a lua parte la acele evenimente. Acesta este nivelul, este așa greu de înțeles? Cu ce ne ajută că-i facem terci cu nerealizările lor, cu ce ne ajută să scoatem în evidență carențele acelor jucători când nu suntem acolo? Din punct de vedere psihologic îi facem să nu mai treacă pe acolo, că deh, sunt de tot râsul! Și dacă pe cei care își mai permit să joace îi tocăm mărunt, cine o să mai joace, cine o să mai trezească interesul pentru competiție? Păi atunci să organizăm turnee numai cu Ladany, Cristea, Babken, Gândac, Braga și... mai cine? Cine nu se face de poveste la TV? Aduni tu mai mult de 8 jucători care întrunesc toate condițiile de participare? De ce nu organizezi tu Federația de Biliard sau concursurile televizate să nu mai vedem noi acele jump-uri ratate? Cum spui tu... pledoariile romantice nu schimbă situația și nu contrazic afirmațiile cuiva. Dar cu ce ajută ceea ce spui tu? Cu ce ajută ceea ce spun eu? Cu ce ajută să scoatem în evidență snobismul? Care orice începător își poate permite o masă, lecții sau ore de biliard? Și de ce nu un Predator?
Linux forever!!!