Nu ma-ti inteles

Intrebari despre regulamentele de joc de pool sau biliard artistic.

Nu ma-ti inteles

Postby devil » Wed Dec 28, 2011 11:05 pm

Deci joc cu adversaru si acesta sparge si baga toate cele 7 bile sparte si mai ramane neagra . Acesta refuza sa o mai bage(neagra) deoarece zice ca toate bilele mele adica cele 7 bile pline sunt pe masa . Deci daca el mai are neagra si eu mai am 7 bile pline a castigat adversaru meciu . Nu mai trebuie sa mai bage bila neagra ?
Ziceti-mi daca exista asa ceva ati mai auzit asa ceva . Trebuie sa il oblig sa bage si bila neagra ? Aceasta regula exista sau nu? si trebuie sa bage si bila neagra ???
devil
Pionier
 
Posts: 2
Joined: Wed Dec 28, 2011 10:22 pm

Re: Nu ma-ti inteles

Postby AlexandruM » Wed Dec 28, 2011 11:50 pm

Daca e sa presupunem ca jucati Bila 8, potrivit regulilor oficiale, pentru a castiga meciul jucatorul trebuie sa introduca regulamentar bila 8 in buzunarul anuntat. Nu exista nici o regula prin care introducerea celor 7 bile te scuteste de necesitatea introducerii bilei 8.

DAR

Daca e sa presupunem ca jucatorul a introdus toate cele 7 bile dintr-o vizita la masa si a facut iesire la bila 8 , lasandu-si o lovitura usoara, de cele mai multe ori adversarul lui singur va incepe sa scoata bilele din buzunar recunoscandu-si infrangerea, nemaiasteptand ca jucatorul sa introduca bila 8. Aceast fel de comportament se practica in jocurile intre prieteni, pentru a economisi timpul de joc. La competitiile oficiale, acest lucru este interzis.

PS Sfatul meu este sa invatati sa jucati dupa regulile oficiale, jocul capata astfel, logica, frumusete, cursivitate.

Post PS In cluburi aud cum lumea joaca Bila 8 obisnuita sau Free ball :)
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Mezz ZZ38 + Ignite shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 755
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: Nu ma-ti inteles

Postby Cristi » Thu Dec 29, 2011 8:12 am

In primul rand se scrie : "nu m-ati"...

Apoi regulamentul oficial de bila 8 (fie el APA, WPA, BCA etc.) nu specifica nici o astfel de regula auzita din popor (la fel e si regula bila neagra colt, opus, daca intra alba sa lovesti bilele din cealalta jumatate de masa, neavand ball in hand, etc...). Deci ca sa ne fie clar si sa nu mai apara un al treilea post(cine stie cum s-ar intitula...) NU EXISTA aceasta regula, dar daca tu si prietenul tau vreti sa jucati dupa propriile reguli puteti sa stabiliti de la bun inceput ce anume se intampla. Sper ca te-ai lamurit. Numai bine si spor la bile (negre).
Cristi
Balls Master
 
Posts: 271
Joined: Wed Dec 16, 2009 1:56 am
Location: Galati

Re: Nu ma-ti inteles

Postby madfox » Thu Dec 29, 2011 6:14 pm

Fratili Devil ti-am raspuns la celalalt topic. Oricum m-ar mira sa bage cineva din spart 7 jumatati, cred ca ar fi record mondial.
Tac de joc - P2 Leopard- Z3
madfox
Site Admin
 
Posts: 1575
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti


Return to Regulamente

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron