Am citit regulamentul, am privit multe jocuri, dar pentru convingerea proprie va rog sa imi confirmati sau infirmati solutiile in urmatoarele situatii:
1) Jucatorul A, anunta lovitura de siguranta, executa lovitura si pozitioneaza bila alba in snooker fata de bila obiect (bila cu nr. 1).
Solutie - Jucatorul B, vine la masa si este obligat sa joace din aceasta pozitie.
2) Jucatorul A, anunta lovitura de siguranta, executa lovitura si pozitioneaza bila alba in snooker fata de bila obiect (bila cu nr. 1), dar in timpul loviturii o alta bila obiect (de ex. bila nr.7) este introdusa in buzunar.
Solutie - Jucatorul B, vine la masa si este obligat sa joace din aceasta pozitie.
3) Jucatorul A, anunta lovitura de siguranta la bila nr.1, executa lovitura, dar introduce bila nr.1 in buzunar si ramane in snooker la urmatoarea bila obiect (de ex. bila nr.2)
Solutie - Jucatorul B, vine la masa si poate alege in a accepta situatia la masa si a continua el jocul, sau poate obliga jucatorul A sa revina la masa.
4) Jucatorul A, anunta bila nr.1 in buzunarul de colt, dar introduce bila nr. 1 in buzunarul de mijloc si ramane in snooker la urmatoarea bila obiect (de ex. bila nr.2).
Solutie - Jucatorul B, vine la masa si poate alege in a accepta situatia la masa si a continua el jocul, sau poate obliga jucatorul A sa revina la masa.
5) Jucatorul A, anunta bila nr.1 in buzunarul de colt, dar nu introduce bila nr. 1 in buzunar, insa in buzunar este introdusa o alta bila obiect (de ex. bila nr.7), totodata ramanand in snooker la bila nr.1.
PS Avand in vedere ca in 2013 vor fi si etape de Bila 10, sper ca acest subiect sa permita jucatorilor intelegerea mai usoara a regulamentului.
Va multumesc.