by amabilu » Sat Jun 11, 2016 9:34 am
Hai sa spun si eu ontopic ceva.Parerea mea.Pentru mine a fost o mica surpriza jocul de aseara.Bun,rau ,ma abtin sa comentez ,cert ca e ca o Franta in forma ar fi putut zdrobi o Romanie cu care ne am obisnuit.Nu m ar fi mirat un scor fluviu la zero.Alta surpriza a fost ca au jucat cat de cat deschis,multi se asteptau ca romania sa respecte traditia stramoseasca si sa joace strict defensiv cu un ipotetic contraatac.Ca nu au resusit sa ajunga la finalizare asta e altceva,de incercat s a avazut ca au depasit centrul terenului.
De asta zic ca a fost un joc bun privit prin prisma asteptarilor.Am avut noroc ca am jucat primul meci cu echipa cea mai puternica,banuiesc ca Franta se va tura pe parcurs .Rezultatul e obiectiv,reflecta valoarea.
Si repet ,nu ai cu cine,cum sa ai asteptari cand fotbalul romanesc e praf fara exagerare si nu ai nici un jucator de doamne-ajuta?As fi curios sa intreb un om mai in varsta daca s a nimerit in istoria fotbalului romanesc o asemenea perioada in care sa nu ai macr un singur jucator emblematic.Perioada moderna a fotbalului romanesc de la dobrin incoace a avut tot timpul vedete emblematice,si cate un jucator de superclasa internationala,a fost filiera Dobrin-Balaci-Hagi si apoi a urmat tandemul Mutu-Chivu ,care la o scara mai mica au avut acelasi rol de prim-plan in vitrina.
De aia zic,poate prin anii 50 sa fi fost ceva asemanator ca dupa aia in anii 60 deja fotbalul romanesc avea contur,desi nu prea era pe plan international,erau niste nume de jucatori adevarati cu valoare certa.
Noi vorbim de fotbal din inertie comparandu l cu niste tipare vechi, uitand ca s a schimbat tot in fotbalul romanesc,e cu totul altul decat era acum 25 de ani,fotbalistul roman e cu totul altul,Desi Romania nu avea rezultate ,avea intodeauna fotbalisti,romanul era tehnic ,era mingicar.Acum habar nu au sa dribleze romanii,tehnica zero,mingea se loveste de ei ca de gard,nu mai vezi un dribling frumos la romani.Scoala de fotbal romaneasca e distrusa de mult ,de vreme ce chiar Chivu care e din generatie veche a zis ca el a invatat sa loveasca mingea abia la Ajax.Si nu a zis o asa din politete olandezilor,a zis o romanilor vorbind despre fenomenul pregatirii fotbalistilor in romania.
Sa nu uitam ca practic nu mai avem fotbal,punem rezultatele slabe pe seama unui moment prost in timp ce la o privire lucida se vede ca fotbalul romanesc e un ceva formal,o competitie cu echipe si atat,fara baza ,fara fundament,fara nimic.
Asa ca rezultatele acestei afaceri nu pot fi decat circumstantiale.De aceea prefer sa fac misto de acest rahat cu mot care a devenit din pacate fotbalul romanesc si sa nu l iau in serios pentru ca situatia e compromisa pana nu se incepe din nou o constructie solida de la baza.
My name is Troll,James Troll!
One with a little common sense would understand that there is no 'best', once there are choices established.
Player:Poison Anthrax AX2-2+ Poison Venom2+ Sarin
Break:House cue
Jump:Van Hallen
Case:Classic Mozart Superior 2/4