Nu stiu daca sunt prea multi pasionati pe acest forum ... sper totusi sa fie si sa nu deschid acest topic degeaba.
De vreo 5-6 ani am inceput sa urmaresc mai constant darts, cu precadere campionatele mondiale si turneele importante, in principal datorita Eurosportului ce transmitea pana acu 2-3, cel putin mondialele.
Din pacate s-a scos din grila de programe si majoritatea se pot urmari pe youtube sau live stream.
Nu stiu cum era acu 10 ani, dar din pacate acum din ce in ce mai mare mi se pare distanta dintre ce se joaca in cele doua versiuni, PDC si BDO. Imi pare oarecum aceeasi distanta care se regaseste intre Champions League si Europa League, in fotbal.
In BDO, Campionatul Mondial e in desfasurare, din punctul meu de vedere unul de calitate, cu ceva rezultate spectaculoase si cu doi baieti ce sunt de urmarit si despre care cred ca mai pot face surprize: Michael Unterbuchner si Wayne Warren. Ramane de vazut ce se mai intampla.
In PDC, ultimul Campionat Mondial, terminat pe 1 ianuarie mi s-a parut dintre cele mai frumoase din ultimii ani. Rob Cross, un electrician, un jucator ce practic nu exista in sportul asta pana acu 2 ani a reusit sa cucereasca titlul dupa ce i-a scos printre altii pe Michael Smith in second round, in semifinale pe Michael van Gerwen si in finala la demolat 7-2 la seturi pe legenda Phil Taylor, aflat la ultimul turneu din cariera. O prestatie incredibila, inchideri de senzatie, dar desigur si cu multe momente in care sansa a fost de partea lui, cate 5-6 sageti de meci ratate de adversarii de pana in finala.
M-am bucurat teribil, personal sunt si genul care de obicei tine cu cel mai slab cotat in sport, atunci cand sunt dueluri dezechilibrate.
Dar pana la urma cred ca asta e si frumusetea dartsului (nu ca nu ar fi in majoritatea sporturilor) si anume ascensiunea outsiderilor, variatiile mari de varsta. reveniri, meciuri pe muchie de cutit, inchideri si ratari memorabile.
Sper sa fie si alte pareri, opinii, idei..