uN NOU INCEPUT - COMUNICAT OFICIAL

uN NOU INCEPUT - COMUNICAT OFICIAL

Postby madfox » Sat Feb 11, 2012 1:01 am

Heliade intre Vii Nr. 25
Sector 2, Bucuresti
0722.272.077
0722.458.444
0723596939
office@frbiliard.ro
http://www.frbiliard.ro
logofrbp copy.jpg
logofrbp copy.jpg (55.63 KiB) Viewed 10796 times

COMUNICAT

Federatia Romana de Biliard-Pool are placerea de a anunta calendarul si evenimentele anului 2012.
Incepand cu acest an, Romania este afiliata la Federatia Europeana de Biliard, EPBF, acest lucru permitand jucatorilor romani legitimati sa participe la campionate europene si mondiale in functie de locul in clasament.
Prima competitie a acestui an va fi Cupa Presei, pe 10 martie, in Bucuresti, ocazie cu care va fi organizata si o conferinta de presa. Locatia va fi anuntata ulterior.
Pentru a incuraja dezvoltarea acestui sport, Campionatul National se va desfasura pe principii zonale, astfel au fost stabilite 8 zone ce acopera tot teritoriul Romaniei. In fiecare zona se vor organiza 6 etape zonale, pe categoriile seniori (+18 ani), juniori (- 18 ani) si fete.
Zonele
Banat - Timis,Caras-Severin, Arad, Hunedoara
Ardealul de NORD – Bihor, Alba,Cluj, Salaj, Satu Mare, Maramures, Bistrita – Nasaud,
Ardealul de SUD - Brasov, Sibiu, Mures, Harghita, Covasna
Oltenia - Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea
Muntenia - Arges, Giurgiu, Teleorman, Bucuresti, Ilfov, Prahova, Dambovita, Ialomita, Calarasi
Dobrogea - Constanta, Tulcea
Modova De Sud - Vrancea, Galati, Buzau, Braila
Moldova de Nord - Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau,Vaslui

Sistem de desfasurare
Proba de joc oficiala va fi bila 9, spargere alternativa, primul la 7, semifinalele primul la 9, iar finala primul la 11. Taxa de inscriere este de 40 RON pentru seniori, 30 RON pentru juniori si fete

CALENDAR COMPETITIONAL

8-11 Martie – Campionatul Mondial de Biliard Artistic
10-11 Martie – Cupa Presei
31-1 Aprilie – Campionatul National etapa I
5-6 Mai - Campionatul National etapa II
25-27 Mai – Corporate Games
9-10 Iunie - Campionatul National etapa III
7-8 Iulie - Campionatul National etapa IV
25-26 August - Campionatul National etapa V
29-30 Septembrie - Campionatul National etapa VI
Finala Campionatului National 2012 va avea loc in data de 17-18.11.2012

La sfarsitul etapelor de calificare, fiecare zona va avea dreptul sa trimita la Finala Campionatului National un numar egal cu 10 % din media participantilor pe etapa. In functie de numarul de sportivi, Biroul Federal poate completa tabloul Finalei Campionatului National pana la 32, 64 sau 128 din zonele cu ponderea cea mai mare de sportivi.
La Campionatul National pot participa numai jucatori legitimati, apartinand cluburilor afiliate la FRB-Pool
Acte necesare legitimare : cerere legitimare si fisa sportiv, (http://www.frbiliard.ro/utile ) stampilata de clubul sportiv de care apartine sportivul, adeverinta medic familie, taxa 60 RON, 2 poze buletin
Tac de joc - P2 Leopard- Z3
Break - BK3
JUMP - Predator Air 1
http://bilebile.blogspot.com
madfox
Site Admin
 
Posts: 1574
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti

Re: uN NOU INCEPUT - COMUNICAT OFICIAL

Postby Sheno » Mon Feb 13, 2012 3:16 pm

Va doresc mult succes in toate proiectele pe care vi le-ati propus sub egida F.R.B. Sunt convins ca munca si seriozitatea pe care le veti investi in aceste proiecte vor contribui la cristalizarea si structurarea acestui sport, in asa fel incat sa se schimbe si perceptia generala (atat a publicului larg, cat si a autoritatilor) care incadreaza doar la nivelul de hobby aceasta activitate.

Iulian, anuntul tau cuprinde destul de multe informatii dar ai uitat sa mentionezi care sunt cluburile unde se pot face aceste legitimari si niste date de contact. Nici pe site-ul FRB nu am gasit aceasta informatie (oricum, ar fi buna si o actualizare a site-ului cu tot ceea ce ai postat tu: program competitional, regulamentul de organizare si desfasurare, sistemul de punctaj folosit, arbitraj, etc.).

Ati reusit sa stabiliti daca legitimarea la un club anume aduce si alte avantaje pentru membrii legitimati (in afara de dreptul de a participa la concursurile organizate sub egida F.R.B.) ??
Cred ca ar avea un mai mare succes si vor atrage mai multi jucatori legitimati cluburile care vor oferi ore gratuite/tarife reduse la inchirierea meselor, programe de antrenament, posibilitatea unor concursuri doar pentru proprii jucatori legitimati, etc.
Sheno
Balls Master
 
Posts: 130
Joined: Sat Dec 26, 2009 6:27 pm
Location: Bucuresti

Re: uN NOU INCEPUT - COMUNICAT OFICIAL

Postby madfox » Tue Feb 14, 2012 11:26 am

Da se actualizeaza siteul sper in cateva zile sa avem noua versiune. O sa fie toate informatiile acolo. Din Bucuresti sunt deocamdata Alfa ( Gabi Visoiu), Atomic ( Vali Atomulesei), Mens Sana Bucuresti ( Dragne Iulian) si Oxygen Club.
Nu pot sa prevad ceea ce vor oferi cluburile pentru jucatorii lor.
Tac de joc - P2 Leopard- Z3
Break - BK3
JUMP - Predator Air 1
http://bilebile.blogspot.com
madfox
Site Admin
 
Posts: 1574
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti

Re: uN NOU INCEPUT - COMUNICAT OFICIAL

Postby impdcl » Tue Feb 14, 2012 2:59 pm

o intrebare: taxa de 60 lei include si taxa de membru ptr federatie sau reprezinta doar taxa de legitimare ptr un club sportiv. sau amandoua ?
impdcl
Jucator
 
Posts: 73
Joined: Sun Dec 20, 2009 11:30 pm

Re: uN NOU INCEPUT - COMUNICAT OFICIAL

Postby madfox » Tue Feb 14, 2012 5:22 pm

Reprezinta doar taxa anuala de la jucator catre federatie. Nu stiu daca unele cluburi vor lua taxe sportivilor lor sau nu.
Tac de joc - P2 Leopard- Z3
Break - BK3
JUMP - Predator Air 1
http://bilebile.blogspot.com
madfox
Site Admin
 
Posts: 1574
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti

Re: uN NOU INCEPUT - COMUNICAT OFICIAL

Postby pucer » Thu Feb 16, 2012 11:31 am

Care sunt taxele pt un club catre federatie anual?
Ms
pucer
Balls Master
 
Posts: 117
Joined: Wed Sep 22, 2010 11:15 am

Re: uN NOU INCEPUT - COMUNICAT OFICIAL

Postby madfox » Fri Feb 17, 2012 10:33 pm

sal, deocamdata nu s-a stabilit nici o taxa.
Tac de joc - P2 Leopard- Z3
Break - BK3
JUMP - Predator Air 1
http://bilebile.blogspot.com
madfox
Site Admin
 
Posts: 1574
Joined: Tue Dec 09, 2008 9:13 pm
Location: Bucuresti

Re: uN NOU INCEPUT - COMUNICAT OFICIAL

Postby oancea.cristian » Tue Feb 21, 2012 10:38 pm

Salutare!
In primul rand veau sa va felicit pentru tot ceea ce ati facut, dar am si eu o observatie si va rog sa nu mi-o luati in nume de rau.
Jocul "oficial" si anume bila 9 a fost gresit ales. Pe ce ma bazez cand afirm acest lucru?
Nu pentru ca sunt un fan al bilei 8, dar ca orice iceputut, trebuie luat usor, fara "complicatii", iar obiectivul federatiei ar fi trebui sa fie "cat mai multi membrii".
Sunt convins de faptul ca daca se alegea bila 8 ca joc, federatia, respectiv cluburile, ar fi avut multi mai multi membrii decat in cazul bilei 9. Dar Andrei de la "echipa de joc", ar putea sa confirme sau infirme acest lucru, dupa ce se va face o statistica a numarului participantilor la competiile organizate in Bucuresti sub aceasta "egida". Dupa cum stim, acum vor urma intrecerile "bila 9" in cele 3 cluburi. Sunt convins ca numarul participantior va fi cu cu mult mai mic la bila 9 (poate la jumatate) decat la la bila 8, drept pentru care se ridica primul semn "?" - Bila 8 vs bila 9. Doi la mana: orice jucator de bila 9 se va inscrie pentru a fi membru al FRB si va participa la jocurile organizate de aceasta institutie, dar nu orice jucator de bila 8 se va inscrie la FRB pentru a juca bila 9. Din punctul meu de vedere puteati alege "One-pocket", sau "Rotaion", chiar si "Bank Pool", dar obiectivul FRB ar fi fost compromis. S-ar mai putea spune............., multe lucruri, dar inca odata va rog sa nu mi-o luati in nume de rau. Raman la parerea mea, nu trebuia ales "Bila 9", mai ales ca FRB este la inceput si are nevoie de multi membrii, nu doar ..........
La final, lansez si eu o provocare care sa ne arate cat de mult este cunoscut biliardul la noi in Romanica. Sunt convins ca marea majoritate dintre chestionati ar raspunde "exista multe bile........., pline si goale.........,o alba precum si o neagra". Daca ar fi asa, ar trebui sa dea de gandit FRB la alegerea propriei strategii de dezvoltare.
oancea.cristian
Pionier
 
Posts: 31
Joined: Fri Aug 26, 2011 5:10 pm
Location: Bucuresti

Re: uN NOU INCEPUT - COMUNICAT OFICIAL

Postby AlexandruM » Tue Feb 21, 2012 11:49 pm

Cristian, am pus si eu aceeasi intrebare, alegerea disciplinei de joc s-a facut in ideea participarii sportivilor romani la competitiile internationale, care de regula in prezent sunt de 9Ball (in scadere) si de 10 Ball (tot mai mult in crestere). Raliez la opinia ta ca 8 Ball pentru anul de inceput ar fi fost alegerea cea mai reusita, dar pe de alta parte poate 9 Ball trezeste ceva orgolii si jucatorii vor fi interesati. Scopul nostru e sa ne staruim sa mediatizam cat mai mult aparitia campionatului.
Image
It's not the arrow, it's the Indian.

Player: Mezz ZZ38 + Ignite shaft
Break: Mezz Kai DI 2
Jump: Jacoby JHB-JCEXTB
Case: Dybior Classic Speed 2x4
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw
User avatar
AlexandruM
Moderator
 
Posts: 748
Joined: Thu Aug 25, 2011 3:47 pm
Location: Ploiesti

Re: uN NOU INCEPUT - COMUNICAT OFICIAL

Postby oancea.cristian » Wed Feb 22, 2012 7:59 pm

Total de acord cu tine Alexandru. Si ca sa continui idea ta.... sa facem ca biliardul, idiferent de joc, sa nu mai fie privit ca ceva de genul "taca paca" adica hai la o bere, poate dam si o bila pe o masa de nici porul nu l-ai transa........ ci o disciplina in adevaratul sens al cuvantului. De modul cum s-a facut alegerea jocului eram convins ca acesta pe care il spui tu a fost motivul, iar in ceea ce priveste motivatia jucatorilor, (pt. nou, pt. performanta etc.), din punctul meu de vedere ar suna cam asa: "una este sa am 3 copii de clasa II, pe care ii trimit la olimpiada de nivelul clasei a IV, si alta ar fi sa am 10 clase de copii (o baza mare de selectie) pe care ii rulez in tara la diferite competitii, le vad nivelul, monitorizez progresul, observ diponibilitatea, ii pregatesc, triez si apoi ma duc la lupta cu primii 3.
Dar inca o data spun ca ceea ce s-a realizat in acest sens este extraordinar. Felicitari si multi, multi ani de aici inainte si mai ales cu rezultate.
oancea.cristian
Pionier
 
Posts: 31
Joined: Fri Aug 26, 2011 5:10 pm
Location: Bucuresti

Next

Return to FEDERATIA ROMANA DE BILIARD-POOL

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron