Păi da… cel mai scurt episod. M-am dus, am jucat în 60 minute 2 partide la foc automat și am plecat repede că mă grăbeam… nici nu știu cum să caracterizez evoluția mea de astăzi. Cal cu mânere, paralele, sol-aer, ceva de genul… hotărât lucru nu-mi place deloc bila asta 9 și nu pentru că am luat ( și ) astăzi bătaie ci pentru că este nedreaptă. Jucam de exemplu primul meci… cu un tip din primii 8, nu mai jucasem niciodată cu el dar știam că este peste nivelul meu. A atacat orice masă bilă cu bilă, deși a avut ocazii pentru lovituri combinate, a jucat aproape perfect dar în primele 2 frame-uri și-a ratat ultima bilă înainte de 9. Cum eu am ratat din curtoazie 9-uari era 2-0 pentru el. Aici bag o combinată să fie simplu pentru mine jocul la bila 1-9, deci am revenit la 1-2… nu mai rețin dacă a fost 2-2 sau 1-3 dar apoi a fost sigur 2-3, pentru că a ajuns după ce a băgat toate bilele până la 8 să facă fault la ieșirea spre 9 și a cedat frame-ul… Astfel, prin reducere la absurd dacă nu aș fi ratat cei 2 nouari scorul ar fi fost unul de 4-1, în mod cert cel mai nedrept scor pentru el… oricum s-a mobilizat exemplar de aici și cred că a terminat 5-2… următorul meci pe spate am dat de amicul Son, teoretic ( și practic ) nu aveam absolut nici o șansă. 3-0 scurt pentru el, cu break, masă de la bila 2 iar în frame-ul 3 cam tot așa au decurs lucrurile… deja mă gândeam că mai ajung la masă doar să sparg când îmi vine rândul… și iar a început "nebunia"… joacă toate bilele până la 5, îl trimite în buzunar, alba lovește după 2 mante colțul buzunarului de mijloc și se scurge în acesta… 6-9 formau o combinație perfectă, dacă nu ar fi căzut în buzunar bila albă ar fi fost o ieșire perfectă cu două mante la combinația următoare, deci 1-3. Ba chiar mi-a explicat cum dă el la combinate… să fie sigur că iau și eu un frame. Următorul frame ajunge la 9 în doi timpi-trei mișcări, îl ratează, cedează și se face 2-3. Mai apoi iar prind o combinată și se face 3-3… am băgat 9-le numai din combinații astăzi… în frameul următor s-a produs eroarea mea cea mai mare, după ce sparg perfect, mă duc la bila 5, pe masă mai erau doar bilele 7 și 9, lovitură atât de simplă la 5 cu ieșire garantată la 7… 9-le tot prin zona lui 7 deci ceva de genul stop-joc. Și mă găsesc eu să ratez 5-ul la un diamond distanță… de aici n-am mai văzut masa decât în poze și am pierdut un blitz de maxim 15 minute, cam atât cred că a durat acest 3-5. Foarte rapid Son, eu nu m-am lăsat mai prejos pentru că nu vreau să aibă impresia că vreau să-i deranjez… deci am pierdut dar cu toate astea sunt oarecum mulțumit de ceea ce am reușit. Nu am avut pretenția de a câștiga nici un meci și cred că dacă aș fi ajuns în situația de a câștiga meciul cu Son aș fi plecat oricum acasă cedând înainte de final… pur și simplu nu meritam că câștig vreun joc atât timp cât nu sunt în stare să-mi valorific măcar acele șanse reale la o masă ușoară. Ce-i drept m-am cam lămurit eu de mult cum stă treaba cu bila 9… nivelul meu este mult prea scăzut pentru a avea pretenții la acest joc iar victoriile în care am avut noroc numai cu ratările adversarilor nu mi-au adus nici o satisfație… în fapt singurul concurs care mi-a dat speranță este cel la care chiar dacă am pierdut ambele jocuri măcar am murit frumos… a fost singura dată când am avut un joc consistent și am dus și eu ceva bile consecutive la șansele mele… cu toate acestea cred că mă voi duce și la celelalte etape, pentru că fuga de adversari puternici este mai rușinoasă decât o victorie nemeritată.
În altă ordine de idei astăzi le-am trimis un email celor de la Adam Japan… să mă clarifice dacă BiXur este sau nu făcut la ei în vreo fabrică. Deocamdată mi-a sosit răspunsul automat al site-ului, evident în japoneză, de m-am și crucit gândindu-mă că m-au înjurat direct… noroc cu google-translate că m-am liniștit… cică îmi vor da un răspuns în termen de 24 ore. Vedem noi ce spun ei, eu mă gândeam să le propun ( în cazul în care își asumă fabricarea tacului ) să li-l trimit spre refinisare, să-l facă absolut nou și cu un shaft de schimb dacă îmi vor oferi un preț decent pentru asta… merită BiXur-ică din plin să primească un frățior de shaft, să-i facă o toaletă nouă, nu? Să vedem…
Și într-o altă ordine de idei îl salut pe fratele Răzvan. m-am bucurat enorm de revederea cu frații mei Aurelian și Marian și ca de fiecare dată am primit și un bonus… de data aceasta a fost prezența lui Răzvan, super băiat, croit pe măsura concursurilor de odinioară… este evident coane că oricând dorești o victorie facilă la un adversar tenace îți stau la dispoziție… stai liniștit, nu am decât 2 partide de recuperat!
Eu sper că te-ai simțit bine la Constanța, ne mai vedem noi!