Intre acestea doua, discutia ar fi mult mai relevanta daca am discuta pe modele concrete, acolo e mai usor sa evidentieizi plusurile si minusurile.
In opinia mea, Lucasi este peste Viking. Viking si-a revenit frumos dupa perioada cat au fost inchisi, dar mai au de munca, personal designurile celor de la Viking mi se par cele de mai prost gust.
Despre modul cum joaca nu putem comenta foarte multe, intrucat in acest pret, toate tacurile joaca cam la fel. Am dat cu un lucasi pe la 600 $, un tac excelent.
Referitor la propunerea de Joss, desi sunt fan declarat Joss, iar la propunerea mea si-au luat Joss si alti jucatori, modelul 101 nu l-as recomanda. Exact acest model il are campionul Moldovei, dar nu a fost niciodata multumit de shaftul original, care in comparatie cu sahftul tacului meu Joss este dintr-un lemn mult mai slab, cu o ferula care se murdareste inexplicabil de repede. Asta in conditiile in care tacul meu e doar cu vreo 100$ mai scump. Deci economia in gama low budget la Joss este nu numai la decoratii, ci si la calitatea materialelor. Cu toate astea, buttul Joss 101 cu un shaft Predator 314/2 arata o performanta stabila si joaca la fel de bine ca tacuri de 500-1000$, verificat personal acum 2 zile

In conditiile tarii noastre si a disponibilitatii tacurilor si shafturilor after market, in alegerea tacului as fi foarte atent la alegerea tipului de imbinare, un joint ciudat, rar intalnit, face din inlocuirea shaftului o intreaga aventura. La Viking (care inainte erau pe jointul comun 5/16x18) intalnim acum un sistem personal numit Viking Quick release, care nu stiu daca se gaseste in oferta marilor producatori de shafturi, de cealalta parte la Lucasi avem Unilock (arhiraspandit datorita Pradatorilor) si 3/8x10 (foarte raspandit datorita McDermott).
Shafturile care cica sunt Low Deflection, in aceasta gama de pret sunt toate cam la fel.
In concluzie, il sfatuiesc pe prieten sa-si ia un tac Lucasi, oricare ii place ca design, mie personal mi se pare bestial acest tac, design, piele, joint (
https://www.seyberts.com/lucasi_lzl13-cue)

It's not the arrow, it's the Indian.
Player: Mezz ZZ38 + Ignite shaft
Break: Mezz Kai DI 2 + Mavro CF shaft
Jump: Mavro CF jump cue 4 pcs
Case: JB rugged 4x8
Accesories: Extension & glove, Mezz tip tool, Q-claw