Cred ca ar fi foarte interesant cate o rubrica dedicata jocurilor mai putin cunoscute la noi (chiar si in Europa in general, exceptie face 14.1) cum ar fi One Pocket, Banks (9ball si Full Rack Banks), Straight Pool (14.1).
Eu incerc sa le practic de cate ori am ocazia (gasesc pe cineva interesat sa joace si altceva decat clasicele). Chiar am avut ocazia sa vad live (chiar sa si joc one pocket cu Vincent Fauqet, de 4 ori) cativa jucatori extraordinari la aceste discipline , Efren Reyes, Corey Duel, Marcus Chamat, Tomas Engert (fenomenal la 14.1).
Cred ca unu din cele mai fun momente avute pana acuma in billiard a fost un ring game la Full Rack Banks in 6 oameni (o miza destul de modica 50Ron), a iesit un spectacol extraordinar, ajungandu-se spre final cand mai eram 3 jucatori in situatia urmatoare : Eu 160 , Octav 90, Grig 50 ..miza 30 Bila ... Octav baga 4 consecutive cu manta ajunge la 260, Grig e out, Eu mai am 40. Miza creste la 40 (fiind cea mai mica miza, daca e cineva curios am sa-i explic sistemul de calcul) , Eu bag 3 consecutive ajung la 160, Octav 140 ... rateaza un bank usor si eu dau cu manta 4 si castig. 20 de oameni stateau si se uitau la noi, ne-am simtit exact ca la Derby City Classic in Action Room.